De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 5 favoriete Android-apps van 2014: Wouter

Redactie
28 december 2014, 12:02
3 min leestijd
De 5 favoriete Android-apps van 2014: Wouter

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete Android-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje en Wouter trapt af.

Lees verder na de advertentie.

Wouters favoriete Android-apps van 2014

Persoonlijk maak ik op Android vaak  gebruik van dezelfde selectie apps, waar er zo nu en dan eentje aan wordt toegevoegd. De apps die ik voor dit lijstje heb geselecteerd, zijn dan ook niet per se nieuw, maar wat mij betreft wel onmisbaar voor elke Android-gebruiker.

NS Reisplanner

favoriete Android-apps

Wanneer je veel met het openbaar vervoer reist, is de NS Reisplanner eigenlijk onmisbaar. Hoewel de 9292-app sinds een recente update een stuk beter is geworden, loopt deze wat mij betreft nog steeds behoorlijk achter op NS Reisplanner. Fijn is dat vertragingen al worden weergegeven voordat ze op de borden op het station verschijnen, wat ervoor zorgt dat ik een stuk vlotter door kan reizen. Af en toe merk je wel dat de informatie in de app niet helemaal klopt, maar dat is geen enorme ramp.

Download NS Reisplanner in Google Play (gratis)

Pocket

pocket-app

Pocket is zo’n app die al jaren in Google Play te vinden is, maar die ik pas dit jaar écht ben gaan gebruiken. Wanneer je actief veel verschillende websites en/of personen volgt, kom je per dag een boel interessante artikelen of berichten tegen. Met Pocket sla je deze gemakkelijk en supersnel op, zodat je ze niet later hoeft terug te zoeken. Verder zorgt het simplistische uiterlijk en de overzichtelijk lay-out ervoor dat Pocket lekker vlot en fijn in gebruik is.

Download Pocket in Google Play (gratis)

SwiftKey

swiftkey

Het vaakst tik op Android-toestellen met een traditioneel toetsenbord, maar in 2014 is SwiftKey hier bijgekomen. SwiftKey is geen nieuwe app, maar wel een die ik steeds vaker ben gaan gebruiken. Het fijne aan SwiftKey is het feit dat je gemakkelijk afwisselt tussen het swipen en het ‘normale’ tikken op het toetsenbord.  Daarnaast kun je het keyboard gemakkelijk personaliseren en is de tekstvoorspelling ongeëvenaard.

Download SwiftKey in Google Play (gratis)

Voetbalzone Score!

Title

Hoewel ik de reguliere app van Voetbalzone graag gebruik, is de Score!-variant een welkome aanvulling. De app doet in principe niets nieuw en zal door velen gezien worden als de zoveelste Livescore-variant, maar Voetbalzone Score! is dan wel een uitstekende. Vooral fijn is de simpele lay-out en de mogelijkheid om supersnel de scores, doelpuntenmakers en opstellingen te checken, zonder dat ik hiervoor andere apps hoef te raadplegen.

Download Voetbalzone Score! in Google Play (gratis)

Netflix

netflix

Ook Netflix staat al lang in Google Play, maar ben ik dit jaar wel steeds vaker gaan gebruiken. Waar het met Netflix op andere platformen wat lastig is om te navigeren, doe je dit op Android wel redelijk vlot. Daarnaast is de interface overzichtelijk en wordt de content op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Ook het feit dat het aanbod van Netflix steeds beter wordt – en de app dus indirect ook – speelt mee in mijn keuze om ‘m als een favoriet te benoemen.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu