De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo mooi ziet rss-lezer Feedly er met Material Design uit

Redactie
5 februari 2015, 11:55
1 min leestijd
Zo mooi ziet rss-lezer Feedly er met Material Design uit

Feedly, één van de beste rss-lezers voor Android, werkt aan een Material Design-update voor zijn app en legt in een interessante blogpost precies uit hoe het te werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Toen Google Reader in 2013 stopte, was Feedly één van de diensten die het gat binnen de rss-wereld opvulde. Inmiddels is de dienst geliefd bij gebruikers, mede vanwege de vele features en handige Android-app.

Feedly meldt in een uitgebreide en interessante blogpost dat het bezig is met de implementatie van het Material Design, en wat hier allemaal precies bij komt kijken.

Feedly Material Design: zo ziet het eruit

nexus2cee_1-n3yXJ63nUoIJIR66M6bYLw

“Op 7 oktober van 2014 was ik bij een Material Design-workshop van Google, en ik geloof dat dit design een solide stap in de goede richting is”, aldus Feedly-medeoprichter  Arthur Bodolec.

Feedly implementeert het Material Design door gebruik te maken van een vernieuwd menu dat met kleuren aanduidt welke sectie er actief is. Ook wordt er meer met groot beeld gewerkt.

Verder  gebruikt Feedly de nieuwe Lollipop-animaties, waarbij snippets van artikelen worden vergroot zodra je erop klinkt. Vervolgens zijn ze in hun volledige vorm op het scherm te zien, en kunnen de artikelen ook weer worden verkleind als je klaar bent met lezen. Deze  animatie, die rechts te zien is, geeft een mooi effect.

Feedback

Bodolec vraagt tevens voor feedback op het nieuwe design van de app, die gebruikers in een reactie onder de blogpost achter kunnen laten.

feedly-materialdesign

De uiteindelijke releasedatum van de Feedly Material Design-update is nog niet bekend, maar gezien de screenshots zal dit niet lang meer duren.

Download Feedly voor Android

Feedly is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download Feedly in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's