Stem je gitaar met de eerste Android-app van Fender

Erwin Vogelaar
29 januari 2017, 10:07
2 min leestijd
Stem je gitaar met de eerste Android-app van Fender

Fender heeft zijn eerste Android-app in de Play Store gepubliceerd. Met het gratis Fender Tune kun je jouw gitaar (elektrisch, akoestisch of bas) accuraat stemmen zonder extra apparaatje.

Lees verder na de advertentie.

Fender Tune

Fender is een bekend merk voor iedereen die wel eens een gitaar heeft aangeraakt. De gitaarmaker heeft nu zijn allereerste app in de Play Store gepubliceerd. De app heet Fender Tune en laat je jouw elektrische gitaar, akoestische gitaar of basgitaar stemmen. Het is een fijne minimalistische app die ook nog eens goed werkt. Als je al weet hoe het stemmen van een gitaar werkt, dan kun je direct aan de slag. Voor beginners biedt de app een heldere uitleg.

fender tune

Je kunt je gitaar op twee verschillende manieren stemmen. Met de auto-modus pluk je aan de snaren en hoort de app welke je aanraakt en hoe deze beter gestemd moet worden. Dit is de makkelijkste modus. In de manual-modus kies je niet alleen een type gitaar en de toon die je wil horen, maar je kunt ook een manier van stemmen kiezen. Naast de standaard methode van stemmen zijn er namelijk ook andere manieren om een gitaar in te stellen. In de app kun je voor maar liefst 22 verschillende stemmethode’s kiezen.

Fender stelt dat de app zo accuraat is door een speciale technologie voor het verwerken van digitale signalen. De app is sinds zomer 2016 ook al verkrijgbaar voor iOS. Toen beloofde Fender later ook andere instrumenten toe te voegen, maar dat is nog niet gebeurd. Tevens moet Fender Tune de start worden van een heel ecosysteem aan apps. Vooralsnog heeft Fender echter alleen nog maar deze app gepubliceerd.

Fender Tune downloaden

Fender Tune is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je wel Android 5.0 of hoger nodig.

Download Fender Tune in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu