Prachtige Twitter-app Fenix nu uit bèta en te downloaden

Redactie
18 april 2014, 11:02
2 min leestijd
Prachtige Twitter-app Fenix nu uit bèta en te downloaden
fenix

Enkele maanden geleden verscheen een nieuwe Twitter-app in Google Play die het Holo-design van Android gebruikt om een simpele en overzichtelijke interface te creëren. Wij waren direct fan van Fenix, dat toentertijd nog in de bètafase verkeerde. De afgelopen maanden is de Twitter-app veelvuldig geüpdatet met nieuwe features en functies, en sinds kort is de Android-app dan écht beschikbaar voor het grote publiek.

Fenix maakt indruk met zijn design en een mooie reeks aan handige features, waaronder het veranderen van de interface en de mogelijkheid om meerdere accounts binnen de app te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Fenix

De Twitter-app heeft het herkenbare Holo-design met aan de bovenkant een optiebalk, met snelkoppelingen naar de instellingen, zoekfunctie en het aanmaken van een nieuwe tweet. Al je ongepubliceerde tweets worden tevens als een concept bewaard. Een fijn detail van de optiebalk is dat het aantal ongelezen tweets wordt getoond. Dit aantal verdwijnt zodra je de bovenkant van de betreffende timeline hebt gehaald.

Ook is er een hamburgermenu aanwezig dat via de linkerkant van het scherm naar binnen vouwt. Het hamburgermenu biedt links naar onder andere je persoonlijke berichten, mentions en lijsten. Ook is jouw profiel hier te zien. Daarnaast beschikt de app over twee thema’s: licht en donker, om respectievelijk overdag en ‘s avonds te gebruiken, en een reeks andere opties om het design naar eigen wens in te stellen.

De timeline laat je direct op links klikken (een feature waar weinig apps over beschikken), toont direct media-previews en is geoptimaliseerd voor het gebruik met een tablet. Een interne browser om links binnen Fenix te openen is even aanwezig. Als laatste kun je de Fenix Android-app ook met meerdere Twitter-accounts gebruiken en snel tussen deze profielen wisselen en heb je de mogelijkheid om woorden, personen of hashtags te muten: heerlijk voor avonden dat iedereen Game of Thrones kijkt, maar jij het einde nog niet wilt weten.

-> Bekijk ook al onze Android apps voor sociale netwerken

Download

Fenix is te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger. Het prijskaartje bedraagt 1,99 euro. Als je binnen 15 minuten niet tevreden bent, kun je gemakkelijk jouw geld terugvragen.

Download: Fenix (1,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu