Fiets! stelt de perfecte fietsroute samen

Redactie
17 april 2011, 15:52
1 min leestijd

Het is langer licht en er heerst een aangename temperatuur. De hoogste tijd om je fiets af te stoffen en de auto voor een langere tijd in de garage te parkeren. Om het begin van het fietsseizoen te vieren, heeft ontwikkelaar Stoneroos de applicatie Fiets! uitgebracht. Met Fiets! kun je jouw eigen fietsroute samenstellen. De Fiets!-app verbindt de gewenste knooppunten van het fietsknooppuntennetwerk met elkaar. De routes kunnen gedeeld worden met andere fietsers op de website Routeplein.nl. Ook is het mogelijk om gratis routes op te halen van het Routeplein, voor als je geen zin hebt om een route te bedenken. Op dit moment zijn er al meer dan 180 korte en lange routes te downloaden.

Tijdens het fietsen is Fiets! jouw routebegeleider. Op de kaart zie je waar jij je bevindt en waar het volgende knooppunt is. De applicatie is stijlvol vormgegeven met leuke retrokleurtjes.

Lees verder na de advertentie.

“Door de reacties van gebruikers hebben wij het idee op de goede weg te zitten,” laat bestuursvoorzitter Annelies Kaptein van Stoneroos weten. “De recreatieve fietsers kunnen voor weinig geld op de mobiele telefoon het fietskaarten materiaal aanvullen (of vervangen) met zo’n makkelijk app. We denken hiermee toch een gat in de markt gevonden te hebben; het is een mooie oplossing die tussen een papieren kaart en een professionele Garmin in ligt. Precies wat de recreatieve fietser nog ontbreekt!”

Fiets! kost 1,59 euro en is vrij zwaar (18 MB). Toch is de applicatie de moeite waard om te downloaden voor frequente fietsers!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu