Fifa 14: populairste voetbalgame speelt prima op Android

Gijs Ettes
24 september 2013, 16:24
1 min leestijd
Fifa 14: populairste voetbalgame speelt prima op Android
fifa 14

Het heeft even geduurd voordat de uitrol voltooid was, maar inmiddels kan iedereen genieten van Fifa 14 voor Android. De game is bovendien gratis te downloaden. Fifa 14 is wel een grote download voor je Android-smartphone of -tablet. De grootte van het spel bedraagt namelijk iets meer dan 1,3GB.

Fifa 14 bevat meer dan 16000 voetbalspelers die spelen voor een indrukwekkende 600 teams. Deze voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden in 34 stadions, die worden ingezet in maar liefst 33 verschillende competities. Op het gebied van content zit je met Fifa 14 dus zeker goed.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel het spel overigens gratis te downloaden is, moet je voor veel content wel wat in-app aankopen doen. De modi Kick Off, Manager en Tournament zijn bijvoorbeeld alleen te gebruiken na zo’n in-app aankoop. Je kunt als speler ook zogeheten Ultimate Team-punten kopen, waarmee je sneller dan gebruikelijk jouw favoriete spelers in je fantasieteam kunt stoppen.

De controls van Fifa 14 zijn afgesteld op het gebruik van een touchscreen. Een pass voer je bijvoorbeeld uit door op een andere speler te tikken; schieten doe je met een veeg, en je sprint ergens naartoe door je vinger ergens op het veld stil te houden. Je bestuurt daardoor niet direct al je spelers. Je bent eerder een dirigent die alle spelers naar een juiste plek dient te wijzen, en de bal natuurlijk.

Download: Fifa 14 (gratis, bevat in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu