De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

FileChat maakt samenwerken in de cloud makkelijker

Wouter Nijsen
25 mei 2015, 17:27
2 min leestijd
FileChat maakt samenwerken in de cloud makkelijker

FileChat is een nieuwe app die je beter moet laten samenwerken met anderen. Dat werkt met documenten, foto`s en video`s en kan via de cloud.

Lees verder na de advertentie.

Werk samen met FileChat

Als meerdere personen dezelfde documenten in de cloud bewerken, is goede communicatie natuurlijk erg belangrijk. Dat is echter niet altijd het geval, mede omdat het nogal omslachtig is om elkaars werk van opmerkingen te voorzien. Dat kan  bijvoorbeeld niet altijd of werkt niet ideaal.

Dropbox kwam een tijdje  geleden met een oplossing, door een `Opmerkingen`-functie te introduceren in de webversie en mobiele apps. Ook met Google Drive is dit al langer  mogelijk. FileChat werkt op een soortgelijke manier, maar fungeert als een soort chat-app die in een clouddienst  wordt geplaatst.

De app wilt je hiermee beter laten samenwerken met anderen. Dat kan met documenten, maar ook met foto`s en video`s die in de cloud zijn opgeslagen. FileChat  maakt van diensten als Dropbox en Google Drive een soort chat-app, zodat je gemakkelijker met anderen overlegt over het werk dat je samen verricht. Zo kun je gemakkelijk berichtjes of aanvullende documenten of foto’s met elkaar delen.

Dat betekent wel dat je FileChat met je favoriete clouddienst moet koppelen. Wel is het mogelijk om een bepaalde map of bestand aan de app toe te kennen. Daarnaast bepaal je handmatig wie er toegang heeft tot de betreffende FileChat. De app biedt verder genoeg manieren om de cloud te beheren.

FileChat voor Android downloaden

FileChat is te gebruiken als Android-app, maar heeft tevens een handige  webversie. Om de dienst te gebruiken dien je een account aan te maken op de website. Hierdoor registreer je je tevens voor de  bèta.

De Android-app is via de link hieronder te downloaden. Voor de installatie heb je Android 4.0.3 en 7,5MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download FileChat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu