Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Film.nl wil legaal films kijken toegankelijk maken met ontoegankelijke app

Lars Paymans
31 januari 2017, 14:20
2 min leestijd
Film.nl wil legaal films kijken toegankelijk maken met ontoegankelijke app

De Nederlandse filmindustrie wil het met de nieuwe Film.nl-app zo makkelijk mogelijk maken om legaal films te kijken. Ironisch genoeg is de app zelf bepaald niet toegankelijk.

Lees verder na de advertentie.

Film.nl staat vol met legale films en series

Met Film.nl hoopt branchevereniging NVPI het toegankelijker te maken om legaal een film te kijken. Door kijkers een zoekmachine voor het legale filmaanbod te geven, hoopt de vereniging dat mensen minder snel naar illegale downloadsites gaan.

Om te verzekeren dat jij Film.nl ook echt gaat gebruiken, kom je geen advertenties tegen. Bovendien combineert de website het aanbod van onder meer Videoland, Netflix, bioscopen, webshops en andere diensten. Zo kom je bij een zoekopdracht naar Star Wars: The Force Awakens bijvoorbeeld iTunes, Netflix en Pathé Thuis tegen. Een soort digitale tv-gids dus, maar dan voor het legale Nederlandse streaming-aanbod.

Film.nl

De zoekfunctie staat op Film.nl natuurlijk centraal. Vul hier de naam van een film of serie in en je krijgt direct te zien waar je hem kunt streamen of downloaden. Het NVPI heeft bovendien toegezegd dat de catalogus van de gids continu wordt bijgewerkt en uitgebreid. Via de bijbehorende app kun je jouw favoriete filmgenres opgeven, zodat de dienst op basis hiervan suggesties kan doen voor films en series die jou mogelijk interesseren.

Negatieve app-beoordelingen

Onder het overzicht met legale opties is te zien welke acteurs in de film spelen en staat er in veel gevallen een trailer die je kunt bekijken. Onderaan de pagina staat nog een korte samenvatting, al lijkt deze voor iedere film en serie hetzelfde te zijn. Veel meer dan een handige zoekmachine is Film.nl vooralsnog dus niet.

De Android-app kan bovendien al direct op de nodige kritiek rekenen van gebruikers. Je bent namelijk verplicht om je genres op te geven om de app te gebruiken, de app maakt geen onderscheid in seizoenen en daarnaast lijken de servers ook regelmatig overbelast te zijn. Ook wij kregen direct een foutmelding toen we de app openden. De (mobiele) website van de nieuwe dienst is in ieder geval een stuk stabieler. Daar merkten we echter op dat de info bij sommige films niet klopt. Zo verscheen Captain America: Civil War deze week op Netflix, maar laat Film.nl deze mogelijkheid nog niet zien. Dit maakt van Film.nl voor nu vooral een goed idee, met een uitwerking die op teveel plekken steken laat vallen.

Download Film.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu