Nintendo introduceert tactisch Fire Emblem Heroes in februari

Thomas Haenen
19 januari 2017, 9:11
2 min leestijd
Nintendo introduceert tactisch Fire Emblem Heroes in februari

Nintendo brengt de komende maanden een nieuwe game uit voor Android. Het tactische Fire Emblem Heroes verschijnt in februari en is gratis beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Fire Emblem Heroes Android

Fire Emblem Heroes is vanaf 2 februari beschikbaar voor Android, zo maakte Nintendo vannacht bekend. Het is de derde app die het bedrijf voor mobiele telefoon introduceert, na Miitomo en Super Mario Run vorig jaar. Waar dat vrij toegankelijke titels waren, is Fire Emblem vooral bekend onder die-hard Nintendo-fans. Het is een tactische gamereeks waarvan het eerste deel in 1990 verscheen.

Fire Emblem Heroes - Trailer

In Fire Emblem Heroes bestuur je een team van vier helden, op een grid van 8 bij 6 vakjes. In deze turn-based game verplaats je je personages één voor één om de vijanden in beeld te verslaan. Daarbij komt nog aardig wat denkwerk kijken. Het ene personage kan van een afstand vechten met pijl en boog, terwijl een ander beter is met zwaarden. Weer een ander kan het beste uit de buurt van vijanden blijven, maar kan je andere personages genezen. Win je het gevecht, dan worden je helden sterker en kun je nieuwe aanvallen en wapens ontgrendelen.

Heroes brengt helden uit de hele geschiedenis van Fire Emblem bij elkaar, waaronder voor fans bekende namen als Marth, Ike, Robin, Chrom en Tharja. Standaard heb je echter slechts de keuze uit een handjevol helden. Wil je met andere personages spelen, dan zul je een in-app aankoop moeten doen om ze te ontgrendelen. Je weet echter vooraf niet welk personage je krijgt, want deze worden willekeurig uitgedeeld. Het spel zelf is volledig gratis.

Fire Emblem Heroes downloaden

Je kunt Fire Emblem Run nu al vinden in de Play Store, al is de daadwerkelijke release pas over enkele weken. Door op de knop ‘Vooraf registreren’ te drukken krijg je automatisch een notificatie zodra het spel beschikbaar is.

Download Fire Emblem Heroes in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu