Met Firefox 49 voor Android kun je websites offline blijven lezen

Thomas Haenen
21 september 2016, 17:14
2 min leestijd
Met Firefox 49 voor Android kun je websites offline blijven lezen

Firefox 49 is nu beschikbaar in de Play Store. De laatste update voor de populaire browser maakt het mogelijk om offline pagina’s terug te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Firefox 49

Het kan wel eens gebeuren: je hebt een lang artikel geopend op je smartphone, maar geen tijd om het helemaal af te lezen. Wil je het later alsnog bekijken op een moment dat je even geen internet hebt, dan probeert de pagina opeens te herladen. Best wel lastig als je bijvoorbeeld op een vliegtuig zit en met geen mogelijkheid weer internet kunt krijgen.

Firefox 49

Mozilla pakt dat probleem aan met de Android-versie van Firefox 49, in een update die vanaf vandaag wordt uitgerold. De browser zal je tabs zoveel mogelijk in het geheugen proberen te houden zodat je ze ook offline terug kunt lezen. Daarvoor heb je wel een toestel met wat meer geheugen nodig. Hoe meer werkgeheugen je smartphone heeft, hoe groter het aantal tabbladen dat offline onthouden wordt. Chrome voor Android slaat je tabs soms op, maar is er lang niet altijd consistent in.

Met de Firefox 49 update introduceert Mozilla ook een verbeterde Login Manager. Heb je al een wachtwoord opgeslagen voor de HTTP-versie van een website, dan kan die login ook onthouden worden voor de HTTPS-versie van een website. Nu steeds meer websites overstappen naar HTTPS om betere beveiliging te bieden hoef je met Firefox niet meer continu in te loggen.

Daarnaast worden er verschillende kleine aanpassingen gemaakt die het gebruik van Firefox prettiger moeten maken. De browser onthoudt nu je voortgang in een specifieke tab. Zit je halverwege een artikel en open je vervolgens een aantal andere tabbladen, dan kun je terug naar de oorspronkelijke tab zonder iets kwijt te raken. Ook wordt er nu niet meer geluid gespeeld door meerdere tabbladen tegelijk. Tot slot worden favicons beter weergegeven.

Firefox 49 downloaden

Firefox voor Android downloaden kan gratis via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer.

Download Firefox 49 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu