Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Firefox Focus is een anoniemere browser voor je Android

Thomas Haenen
21 juni 2017, 15:33
2 min leestijd
Firefox Focus is een anoniemere browser voor je Android

Voor gebruikers die hun activiteit op het internet zo anoniem mogelijk willen houden, is er Firefox Focus. De app bewaart zo min mogelijk gegevens op je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Firefox Focus Android-versie beschikbaar

Firefox Focus gaat verder dan bijvoorbeeld de incognitomodus van Chrome. Googles browser slaat je browsegeschiedenis in deze modus niet op, maar websites zelf kunnen je surfgedrag nog wel volgen. Firefox Focus verwijdert de gegevens op je toestel zodra je stopt met browsen. Ook blokkeert de app trackers, zodat je niet wordt gevolgd en anoniemer kunt surfen.

Bovendien is Firefox Focus een tikkeltje sneller dan andere browsers. Trackers en advertenties zorgen vaak dat websites er langer over doet om te laden. Door ze weg te laten, verschijnen veel websites al gauw een fractie van een seconde sneller in beeld.

Overigens blokkeert Firefox Focus niet alle advertenties. De browser richt zich specifiek op adverteerders die gebruikmaken van je zoekgeschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan webwinkels die je op andere websites achtervolgen met de pannenset die je net bekeken hebt. Andere reclames worden wel in Focus getoond.

De app was al een tijdje beschikbaar voor iOS en is er nu ook voor Android. Deze versie heeft enkele unieke features die niet op andere platformen te vinden zijn. Zo kun je de trackerblocker tijdelijk uitschakelen als een website niet goed werkt. Ook is er een teller die bijhoudt hoeveel reclames je al geblokkeerd hebt. Is Firefox Focus op de achtergrond actief, dan verschijnt er een notificatie in beeld om je eraan te herinneren je browsergeschiedenis te wissen.

Download Firefox Focus voor Android

Focus is geen aparte modus binnen de huidige Firefox-app, maar een compleet nieuwe applicatie. Je kunt hem downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Download Firefox Focus in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu