De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Screenshots tonen Firefox launcher voor Android

Gijs Ettes
6 februari 2014, 8:15
1 min leestijd
Screenshots tonen Firefox launcher voor Android
Firefox Launcher android

Afgelopen nacht heeft Mozilla de Firefox launcher getoond in een reeks screenshots. De launcher wordt in samenwerking met de ontwikkelaars van de populaire EverythingMe Launcher ontwikkeld en heeft hier dan ook veel van weg. De software van Mozilla biedt Android-gebruikers in theorie een betere gebruikerservaring en een snellere manier om de gewenste apps terug te vinden.

Op basis van je gebruik en je zoekopdracht doet de launcher slimme aanbevelingen voor de app die je het beste kunt starten of downloaden. Daarnaast worden er ‘s ochtends prominenter apps getoond met betrekking tot het weer en verkeer, terwijl de apps in de middag eerder betrekking zullen hebben op je agenda, het nieuws of het vinden van relevante bedrijven of locaties in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Firefox launcher voor Android in beeld

De zoekfunctie in de Firefox launcher is echter het stokpaardje van Mozilla. Zoek je bijvoorbeeld naar Katy Perry dan toont de launcher niet alleen muziek-apps en YouTube, maar ook snelkoppelingen naar de Spotify-pagina van de zangeres en een verwijzing naar haar Wikipedia-pagina. Een zoekopdracht naar ‘nieuws’ zal relevante berichten, maar ook video’s opleveren.

Momenteel bevindt de Firefox Launcher zich nog in een vroeg ontwikkelstadium. Om een idee te krijgen van de werking van de launcher kun je wel al EverythingMe Launcher uitproberen. Ook deze launcher heeft een slimme zoekfunctie en doet aanbevelingen voor de meest geschikte app om te gebruiken.

Download: EverythingMe Launcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu