De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Met deze Android-launcher kun je Firefox OS uitproberen

Redactie
11 november 2015, 17:05
1 min leestijd
Met deze Android-launcher kun je Firefox OS uitproberen

Firefox OS is het  mobiele besturingssysteem van Mozilla dat vooralsnog niet op veel populariteit kan rekenen. Ben je er niettemin benieuwd naar, dan is er nu een Android-launcher waarmee je het OS kunt uitproberen.  

Lees verder na de advertentie.

Niet alles werkt

De launcher laat je de laatste ontwikkelaarspreview van Firefox OS uitproberen, zonder dat je een custom rom hoeft te flashen. Via deze pagina is  het apk-bestand te downloaden en installeren, waarna je de standaardlauncher op je toestel kunt vervangen door Firefox. Die  bevat de meeste basisfuncties, maar is relatief klein (88MB) en werkt nog niet vlekkeloos.

Zo werken de belfunctie en terugknop niet naar behoren. De launcher heeft ook een tweede scherm waarop websites gepind kunnen worden, maar ook deze functioneert niet zoals gezegd. Je kunt wel websites pinnen, maar deze worden vervolgens niet weergegeven. Op het homescreen verschijnen regelmatig zwarte plekken over de app-iconen (zie hierboven) en bovenaan het scherm wordt niet je eigen accuduur en actuele tijd getoond, maar een weergave in pictogramstijl.

Download de Firefox OS launcher

De Firefox OS-launcher  lijkt met zijn defecten  voorlopig vooral interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de software van Mozilla en Firefox OS het uit proberen waard vinden. Zo  krijg je onder meer wel inzicht in applicaties die beschikbaar zijn voor Firefox OS in de Marketplace (als deze laadt). Wat ook handig is aan de app is de url-balk bovenin het scherm, maar die zien we vaker terug bij Android-launchers en maakt de app niet uniek.

Download de Firefox OS launcher via deze pagina  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu