De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Met deze launcher krijg je Firefox OS op je Android-telefoon

Gijs Ettes
12 juni 2015, 19:08
1 min leestijd
Met deze launcher krijg je Firefox OS op je Android-telefoon

Voor iedereen die Firefox OS overweegt, maar het besturingssysteem van Mozilla eerst eens wilt uitproberen, is er B2GDroid. Met deze launcher  geef je je Android-smartphone de look van Firefox OS, zonder dat je een rom hoeft te flashen.

Lees verder na de advertentie.

Firefox OS launcher op je Android

Launchers zijn goede opties als je de interface van je Android-toestel zat bent en eens wat nieuws wilt proberen. Heb je altijd al interesse gehad in Mozilla’s eigen besturingssysteem, dan is B2GDroid het uitproberen waard. Deze launcher past de iconen, menu’s, instellingen en het lockscreen aan, en toont hoe bijvoorbeeld je notificaties zouden binnenkomen als je gebruikmaakt van Firefox OS. De launcher vervangt je bestaande rom niet volledig, maar geeft wel een goede indruk van de interface van het besturingssysteem.

B2GDroid is wel nogal buggy, vooral als je gebruikmaakt van de Firefox OS apps die de standaard-apps in Android proberen te vervangen. Dat gaat niet altijd goed, waardoor de launcher de neiging heeft om vast te lopen. Ook is de weergave van sommige elementen erg groot en werken niet alle knoppen op je toestel naar behoren. Om met Firefox OS te experimenteren, is B2GDroid echter prima geschikt.

B2GDroid downloaden

B2GDroid is niet in Google Play beschikbaar, maar wel via deze link van ontwikkelaar Fabrice Desré te downloaden. Houd er rekening mee dat de Firefox OS launcher alleen werkt met toestellen die worden aangedreven door een ARM-processor. Ook moet je in de instellingen inschakelen dat je apps uit onbekende bron mag downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu