Waarom je Firefox met de Quantum-update echt moet proberen

Wouter Nijsen
15 november 2017, 13:58
2 min leestijd
Waarom je Firefox met de Quantum-update echt moet proberen

Firefox

Gratis

Reviewscore

8

De Firefox Quantum-update is nu beschikbaar voor Android-gebruikers. Met deze flinke verbeteringen verdient Firefox een tweede kans om je standaard webbrowser te worden, en dit is waarom.

Firefox Quantum-update maakt browser sneller

Mozilla, het bedrijf achter Firefox, noemt Firefox Quantum de grootste verbetering sinds de introductie van de browser. Er is flink aan de code van de webbrowser gesleuteld, waardoor ‘ie een stuk sneller is geworden. Volgens Mozilla is Firefox nu aanzienlijk sneller dan Chrome, dat wereldwijd het meest wordt gebruikt. Firefox gebruikt tevens 30 procent minder werkgeheugen dan Chrome en laadt meerdere tabbladen sneller tegelijk in.

Een leuke verbetering is de integratie met later-lezen-dienst Pocket. Wanneer je een nieuw tabblad opent, zie je enkele verhalen uit Pocket die je mogelijk interessant vindt. Zie je iets interessants, dan kun je direct naar het artikel klikken. Overigens is het goed om te weten dat sommige oude extensies in de nieuwe versie niet meer werken, totdat er een nieuwe variant van de extensie beschikbaar komt. Houd daar dus rekening mee als je veel op je add-ons leunt.

Opgeruimd nieuw design

Ook opvallend aan Firefox 57 is de nieuwe ‘Photon’-interface. De webbrowser oogt een stuk moderner en vooral minimalistischer dan eerdere versies. Bovendien hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat Firefox er op alle schermen goed uitziet: de browser ziet er niet alleen op je smartphone, maar ook op je computer een stuk mooier uit.

Lees verder na de advertentie.

Tot slot is er ondersteuning voor WebVR toegevoegd. Dit is een toegankelijke manier om virtual reality via de webbrowser te ervaren. Je hoeft geen aparte apps te downloaden, maar kunt gewoon naar het juiste webadres gaan en een virtual reality-toepassing checken.

Firefox Quantum-update voor Android downloaden

Gebruik je al Firefox op je Android, dan ontvang je via de Play Store automatisch een update naar de Quantum-versie. Zo niet, dan kun je Firefox downloaden via onderstaande Google Play-link. De app werkt op elke smartphone met Android 4.1 of nieuwer en is volledig gratis. Mocht de update nog niet beschikbaar zijn voor jouw smartphone, dan kun je het installatiebestand downloaden op APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden.

Download Firefox voor Android in Google Play (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's