Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Stuur veilig grote bestanden met Firefox Send

Erwin Vogelaar
24 maart 2019, 11:11
2 min leestijd
Stuur veilig grote bestanden met Firefox Send

Firefox Send biedt de mogelijkheid om veilig kleine en grote bestanden te versturen. Dit moet je weten over deze nieuwe app.

Lees verder na de advertentie.

Veilig bestanden versturen met Firefox Send

Firefox legt steeds meer nadruk op veiligheid en privacy. Maakte het bedrijf eerder nog anonieme browser Firefox Focus beschikbaar, kun je nu met nieuwe app Firefox Send veilig flinke bestanden versturen.

De app biedt op verschillende manieren de garantie dat je bestanden veilig blijven. Onder andere met end-to-end encryptie, waardoor je er van verzekerd bent dat alleen jij en de ontvanger de bestanden kunnen inzien.

Daarnaast geef je zelf aan hoelang het verstuurde bestand beschikbaar mag blijven. Verdwijnen kan na een specifiek aantal downloads (minimaal 1 download, maximaal 100 downloads), of een bepaalde tijd (minimaal 5 minuten, maximaal 7 dagen). Tevens krijg je optie om het bestand te beschermen met een wachtwoord.

firefox send

Na het uploaden stuur je een link naar diegene met wie je het bestand wil delen. Deze link kan gewoon in een browser worden geopend. De ontvanger heeft de app dus niet eens nodig.

Zowel jij als de ontvanger hoeven je tevens niet te registeren om van de dienst gebruik te maken. Als anonieme gebruiker mag je bestanden van maximaal 1GB sturen. Je hebt echter wel een gratis Firefox-account nodig om bestanden tot 2,5GB grootte te versturen.

Firefox Send downloaden

Download de app gratis in de Play Store via onderstaande link. Op dit moment is er enkel nog een bètaversie van de app beschikbaar. Dat betekent dat de app nog in ontwikkeling is en dus instabiel kan zijn. In de praktijk zul je daar echter weinig van merken.

Download Firefox Send in Google Play (gratis)

Wil je meer bewust worden over je privacy? Dan zijn daar verschillende hulpmiddelen voor. Wist je bijvoorbeeld al dat er verschillende instellingen zijn om je Google Assistant privacy te regelen?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu