Placeholder

Firefox voor Android geüpdatet naar versie 6Met de komst van Firefox 6 voor de desktop, is ook meteen de mobiele versie van Android geüpdatet. Zo is de mobiele versie van Firefox nu beter geoptimaliseerd voor apparaten met grote schermen en tablets. Firefox voor Android is een van de betere alternatieven voor de standaardbrowser van Android. Vooral als je de browser van Mozilla op de desktop gebruikt is het aan te raden om deze ook op Android te gebruiken omdat je je bladwijzer en geschiedenis eenvoudig kunt synchroniseren.

Firefox add-onsDe meeste verbeteringen in Firefox 6 voor Android zijn optimalisaties van bestaande technieken. Zo worden afbeeldingen van hoge kwaliteit nu sneller weergegeven en kun je nu vlugger inzoomen. Ook is de interactie met sites die voor aanraking zijn geoptimaliseerd zoals Google Maps en mobiele games flink verbeterd. Het invullen van formulieren is ook onder handen genomen. Gebruikers van Android 2.3 Gingerbread kunnen een ietwat gewijzigde look verwachten.

Met de update laat Mozilla ook weten dat er nu meer dan 160 add-ons aanwezig zijn voor de mobiele versie van de browser. Zo is het mogelijk om een reclameblokker te installeren of het thema te wijzigen. De nieuwe versie van Firefox voor Android is alleen te gebruiken voor apparaten met Android 2.0 of hoger en is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Firefox (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.