De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

FireTube: handige muziekspeler voor YouTube

Redactie
27 oktober 2014, 12:39
1 min leestijd
FireTube: handige muziekspeler voor YouTube
firetube

YouTube is één van de beste muziekbronnen op het internet. Toch is de dienst niet echt geschikt als muziekdienst, want de YouTube Android-app werkt niet als een echte muziekspeler. Zo kun je geen muziek luisteren als je scherm is uitgeschakeld en is het maken en bewerken van afspeellijsten met de Android-app geen pretje. Daar komt verandering in met FireTube, dat YouTube als bron voor muziek gebruikt en er een handige muziekspeler-app omheen bouwt.

“FireTube geeft je de mogelijkheid om waar en wanneer dan ook naar muziek te luisteren waar jij van houdt”, aldus de mensen achter de app. FireTube is simpel in gebruikt en biedt YouTube-gebruikers eindelijk een app waarmee ze muziek via Googles videodienst kunnen luisteren.

Lees verder na de advertentie.

FireTube

FireTube laat muziek op de achtergrond spelen, waarbij er geen video wordt getoond. Dit scheelt enorm in het dataverbruik van de app. Mocht je wel graag de video willen zien: met een druk op de knop wordt er beeld bij de muziek getoond. Verder wordt er automatisch een afspeellijst samengesteld op basis van een nummer of artiest, maar het is ook mogelijk om je eigen nummer aan de queue toe te voegen.

Verder is het mogelijk om afspeellijsten te importeren van je eigen YouTube-account, maar kun je afspeellijsten ook synchroniseren via een add-on voor Firefox. Deze FireTube-add-on is tevens een YouTube-muziekspeler voor Firefox.

Download

FireTube is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 3.0 en hoger.

UPDATE: De app lijkt alweer uit Google Play te zijn verwijderd. De apk is hier te downloaden.

Download FireTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu