Knok met beren en herten in Kickstarter-game Fist of Awesome

Gijs Ettes
17 oktober 2013, 16:00
1 min leestijd
Knok met beren en herten in Kickstarter-game Fist of Awesome
Fist of Awesome

Fist of Awesome, een indie-game die tot stand is gekomen dankzij KickStarter, is sinds kort beschikbaar in de Play Store. De game werd ontwikkeld door Nicoll Hunt, die eerder meewerkte aan diverse delen in de Colin McRae Rally-reeks, en verscheen aanvankelijk op Android-console Ouya.

In Fist of Awesome neem je de controle over Tim Burr, een tijdreizende houthakker die de wereld moet redden door grizzlyberen en herten in elkaar te slaan.

Lees verder na de advertentie.

De plot van Fist of Awesome is dan ook erg bizar. De game start met Tim die met vrienden voor zijn huis staat om een feestje te vieren. Plotseling breekt de hel los en staan zowel zijn huis als het bos eromheen in brand. Seconden later zwelt zijn vuist op en begint deze te praten. Blijkbaar is de aarde in gevaar en de enige die redding kan bieden, is Tim en zijn gigantische vuist.

Fist of Awesome

Terug naar de jaren 80 met Fist of Awesome

Na de korte intro begint Fist of Awesome en is de vergelijking met het klassieke knokspel Double Dragon snel gemaakt. Je beweegt Tim van links naar rechts over het scherm, terwijl je onder andere demonische herten van je afslaat met je vuisten en voeten. Daarbij kun je uppercuts maken terwijl Tim de woorden “Timburrr” roept.

Zowel de stijl als muziek van Fist of Awesome doen denken aan het NES-tijdperk en de game zit vol humor en geinige popcultuur-referenties. De levels en tegenstanders zijn afwisselend, wat Fist of Awesome een genot om te spelen maakt.

Download: Fist of Awesome (2,95 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu