De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De 3 beste alternatieven voor Flappy Bird

Redactie
10 februari 2014, 19:02
2 min leestijd
De 3 beste alternatieven voor Flappy Bird

Kan jij ook geen genoeg krijgen van Flappy Bird? Hoewel de Flappy Bird download nog steeds beschikbaar is en dat ook zal blijven, zijn er inmiddels een reeks handige Flappy Bird alternatieven in Google Play opgedoken. AndroidPlanet heeft ze bekeken en selecteert de drie beste Android-games die Flappy Bird kunnen vervangen.

Lees verder na de advertentie.

1. Clumsy Bird

clumsybird

Clumsy Bird is een soort combinatie van Angry Birds en Flappy Bird, vanwege respectievelijk het design en de gameplay. In de game bestuur je de vogels door op het scherm te tikken en het doel is om door openingen in boomstammen te vliegen. Lijkt het Flappy Bird? Precies. Alleen dan oogt de vogel van Clumsy Bird een beetje als Angry Birds.
Ook het verhaal van Clumsy Bird lijkt op de succesvolle game van Rovio: zijn eieren zijn gestolen door vijandige draken en hij moet vliegen om ze weer terug te krijgen. De game is al meer dan een miljoen keer geïnstalleerd.

Download: Clumsy Bird (gratis)

2. Flappy Fish

flappyfish

Waarom veranderen we de vogel niet in een vis? Dat hebben de makers van Flappy Fish waarschijnlijk bedacht. In de game bestuur je een vis die door openingen in houten palen moet zwemmen. Een tik op het scherm betekent dat de vis omhoog zwemt. De game is net als Flappy Bird erg minimalistisch en heeft ook een handige highscore-optie die scores via Play Games met anderen deelt. De game is inmiddels meer dan 10.000 keer geïnstalleerd.

Download: Flappy Fish (gratis)

3. Flappy Pig

flappypig

De meest hilarische game van de drie is Flappy Pig, een Flappy Bird spin-off met een vliegend varker in plaats van vogel. Het varken heeft vleugels als een engel en kijkt zo heerlijk vreemd in de ogen van de speler. “Wie zei dat varkens niet kunnen vliegen? Onze varkers fladderen net als vogels met hun vleugels, op weg naar vrijheid”, aldus de ontwikkelaar. In de game vlieg je tussen gaten in bomen en probeer je zo veel mogelijk openingen te passeren. Ook Flappy Pig is inmiddels meer dan 10.000 keer geïnstalleerd.

Download: Flappy Pig (gratis)

Flappy Bird downloaden

flappybird

Flappy Bird is door de ontwikkelaar uit Google Play verwijderd, maar AndroidPlanet heeft echter de laatste APK voor je geript. Het apk-bestand is als Flappy Bird download op je telefoon of tablet te installeren.

Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding APK-bestanden installeren op je Android. We verzekeren je echter: de Flappy Bird download installeren is niet moeilijk en kost maar een minuutje.

Meer over Flappy Bird

Nog niet genoeg gelezen over Flappy Bird? Check het laatste nieuws en hoe je de hoogste score krijgt met deze handige Flappy Bird cheat! Of probeer één van de games uit onze grote collectie met Android games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu