Flappy Bird: verslavende game plotseling ontzettend populair

Redactie
31 januari 2014, 19:22
2 min leestijd
Flappy Bird: verslavende game plotseling ontzettend populair
flappy bird

De Flappy Bird Android-game is gewoonweg fantastisch. In een lange tijd ben ik niet zo verslaafd geweest aan één Android-game. Waarom Flappy Bird? Omdat ik vloek, scheld en mijzelf helemaal kapot erger aan de game. Ik wil namelijk een steeds hogere highscore behalen, en Flappy Bird doet er alles aan om dat te voorkomen.

In Flappy Bird bestuur je een vogeltje dat door openingen moet vliegen. De buizen, die van boven en onderen komen, zorgen voor deze openingen. Voor elke keer dat je door een opening vliegt, krijg je een punt.

Lees verder na de advertentie.

De Flappy Bird Android-versie nader bekeken

flappybird2

Je bestuurt de game door op het scherm te tikken. Bij elke tik vliegt het vogeltje een beetje omhoog. Als je niet drukt, valt hij weer naar beneden. Zo simpel, en zo enorm verslavend. Eén tik kan er één teveel zijn, en een halve seconden wachten het vogeltje laten vallen kan juist succes betekenen.

De game biedt tevens een handige integratie met Google Play Games, de gamesportal van Google waar onder andere highscores bij worden gehouden. Hier kun je de scores van je vrienden zien, of de totale highscores van Flappy Bird zien. En jawel, die zijn hoog, en daar kom ik met mijn maximum van 20 nooit bij.

De Flappy Bird Android-game is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger. Inmiddels is de game al meer dan één miljoen keer geïnstalleerd. De grootte van de game bedraagt minder dan 1MB, dus downloaden middels je mobiele databundel zou geen probleem moeten zijn.

Flappy Bird video

Hieronder zie je de Flappy Bird Android-versie in actie. Middels de link eronder kun je de game gratis downloaden.

Flappy Bird FAIL Gameplay Trailer [HD]

Download: Flappy Bird (gratis)

UPDATE: Game niet meer vindbaar? Check hier de Flappy Bird download.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu