Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Flappy Bird-maker krijgt dagelijks honderden doodsbedreigingen

Redactie
10 februari 2014, 14:51
2 min leestijd
Flappy Bird-maker krijgt dagelijks honderden doodsbedreigingen
flappy bird maker doodsbedreigingen

De Vietnamese Flappy Bird maker Dong Nguyen heeft zich aan zijn woord gehouden: Flappy Bird is inmiddels uit Google Play verwijderd. De Android-game is binnen enkele weken enorm populair geworden en Nguyen wordt overspoeld met aandacht en vragen. Hij wordt ervan beticht spellen te hebben gekopieerd, ideeën te hebben gejat en design-elementen (de buizen) te hebben gestolen uit Mario. Nguyen is het zat.

Maar sinds de aankondiging wordt de Flappy Bird maker ook overspoeld met doodsbedreigingen. Honderden tot wel duizenden per dag komen zijn timeline binnen, maar ook via de e-mail. Daarnaast beweren enkele Twitter-gebruikers zelfmoord te plegen als hij Flappy Bird niet weer beschikbaar maakt.

Lees verder na de advertentie.

Flappy Bird maker is het zat

flappy-birds-dead-header

Het is geen pretje om opeens vanuit het niets zo in de aandacht te staan. De game, die bekend is geworden nadat een populaire YouTube’er het spelletje speelde in één van zijn video’s, was enkel een klein projectje “voor de lol”, maar bracht Nguyen faam en geld. Zo verdiende de Vietnamees per dag ongeveer 50.000 dollar met zijn game.

flappy-bird-suicide

Zo wil een anonieme Twitter-gebruiker zichzelf vermoorden als Nguyen de game offline haalde. Hoewel de vrouw later zei dat het gewoon een grap was, laat deze tweet (zie afbeelding links) zien met wat voor soort gezeur Nguyen dagelijks te maken heeft.

En dan zijn het geen paar tweets, maar honderden tot duizenden. In onderstaande Twitter-widget heeft een journalist van Business Insider een reeks aan doodsbedreigingen aan het adres van Nguyen samengevoegd.

Bekijk de doodsbedreigingen


Meer over Flappy Bird

Nog niet genoeg gelezen over Flappy Bird? Check het laatste nieuws en hoe je de hoogste score krijgt met deze handige Flappy Bird cheat! Of probeer één van de games uit onze grote collectie met Android games.

Flappy Bird downloaden

flappybird

AndroidPlanet heeft de laatste APK (het Android-bestand van de game) voor je geript, die je kunt downloaden in ons artikel Flappy Bird download. Zo speel je Flappy Bird weer binnen enkele minuten.

Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding APK-bestanden installeren op je Android. We verzekeren je echter: de Flappy Bird download installeren is niet moeilijk en kost maar een minuutje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu