Waarom Flappy Bird offline is? De maker vindt de game te verslavend

flappy birdDe maker van Flappy Bird, de Vietnamees Dong Nguyen, heeft Flappy Bird offline gehaald omdat de game volgens hem “te verslavend” is. Dat zegt Nguyen tijdens een interview met Forbes. Hoewel de Flappy Bird download nog steeds beschikbaar is, vond Nguyen dat zijn app door gebruikers werd misbruikt.

“Flappy Bird is ontwikkeld om een paar minuten te spelen als je even de tijd hebt”, aldus Nguyen. “Maar het werd een verslavend product. Ik denk dat het een probleem is geworden. Om dit probleem op te lossen, moest ik Flappy Bird offline halen.”

Flappy Bird-maker rust

Ook meldt Nguyen dat hij graag rust wil: “De afgelopen dagen heb ik een internet-vrij leven geleid. Ik kon gewoon niet meer slapen. Het voelde niet goed en ik voelde mij ook helemaal niet fijn met de game. Maar bedankt allemaal dat jullie mijn game hebben gespeeld. Dat betekent veel voor mij.”

Naar verluidt verdiende Nguyen 50.000 dollar per dag met Flappy Bird. De verwachting is dat hij meer dan een miljoen dollar met de game heeft verdiend. Dat is een flink bedrag, maar in Vietnam – waar het leven vrij goedkoop is – al helemaal.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer lezen

Nog niet genoeg gelezen over de game? Check het laatste nieuws en hoe je de hoogste score krijgt met deze handige Flappy Bird cheat! Of probeer één van de games uit onze grote collectie met Android games.

Meer spelen? Check dan het hilarische en gratis te downloaden Fappy Bird!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.