De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ontwikkelaar wil Flappy Bird uit Play Store halen – UPDATE

Redactie
9 februari 2014, 18:50
2 min leestijd
Ontwikkelaar wil Flappy Bird uit Play Store halen – UPDATE
flappy bird2

Helemaal dol op de Flappy Bird Android game? Geniet er nog van zolang het kan, want de ontwikkelaar van het immens populaire spel dreigt Flappy Bird offline te halen. Ontwikkelaar Dong Nguyen, die naar eigen zeggen rond de 50.000 dollar per dag binnen harkt met reclames in het gratis spel, heeft op Twitter laten weten dat het spel “zijn eenvoudige leven overhoop haalt“.

Flappy Bird is binnen enkele weken zo enorm populair geworden, dat Nguyen overspoeld wordt met aandacht. Niet alleen positief, ook betichten velen hem ervan dat hij spelelementen direct heeft gejat uit bijvoorbeeld Mario. Denk bijvoorbeeld aan de opvallende uiterlijke overeenkomsten tussen Flappy Bird en Super Mario.

Lees verder na de advertentie.

Flappy Bird gaat offline

Flappy Bird omzet

“Het is niet iets gerelateerd aan juridische kwesties. Ik kan het gewoon niet meer”, meldt Nguyen in een tweet. Het is dus blijkbaar geen Nintendo-advocaat die op de deur staat te bonzen, maar echt Nguyen`s eigen behoefte. Eerder al wees Nguyen interviews af en weigerde hij enige vorm van meewerken in de media.

Hij liet verder nog weten dat het spel niet te koop is – niet dat heel veel ontwikkelaars dat erg zullen vinden, want er zijn al talloze rip-offs verschenen die proberen mee te liften op het succes van het spel.

Door zijn inkomsten zou de Flappy Bird-maker nu ongeveer 1,5 miljoen dollar op de bank hebben staan. En dat is in Vietnam, het thuisland van Nguyen, echt enorm veel geld. Mogelijk vindt Nguyen het ook wel genoeg, financieel gezien.

Het offline halen van Flappy Bird, dat mogelijk vanavond gebeurt, betekent niet dat je nooit meer Flappy Bird kunt spelen. Er zullen heus nog wel apk-bestanden op het internet rond blijven dwalen en als je Flappy Bird hebt geïnstalleerd, kun je het blijven spelen – ook als de game niet in de Play Store beschikbaar is.

Update

Flappy Bird is inmiddels uit zowel Google Play als de App Store verdwenen – de ontwikkelaar heeft zich aan zijn woord gehouden. Wij hebben echter de APK voor je geript, die als Flappy Bird download te downloaden is. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding APK-bestanden installeren op je Android.

Meer over Flappy Bird

Nog niet genoeg gelezen over Flappy Bird? Check het laatste nieuws en hoe je de hoogste score krijgt met deze handige Flappy Bird cheat! Of probeer één van de games uit onze grote collectie met Android games.

Download Flappy Bird

Download: Flappy Bird (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu