De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Flappy Bird harkt dagelijks 50.000 dollar binnen dankzij advertenties

Gijs Ettes
6 februari 2014, 11:22
1 min leestijd
Flappy Bird harkt dagelijks 50.000 dollar binnen dankzij advertenties
flappy bird omzet

De razend populaire en – in de ogen van sommigen – vreselijke irritante game Flappy Bird harkt elke dag tientallen duizenden dollars aan inkomsten binnen. De Flappy Bird omzet bedraagt dagelijks ruim 50.000 dollar, wat te danken is aan de banners en advertenties in de game. Flappy Bird is immers gratis beschikbaar in Google Play en de App Store van Apple.

Voor wie het fenomeen Flappy Bird niet kent: in deze game die wordt gekenmerkt door frustrerend moeilijke (maar verslavende) gameplay is het de bedoeling om een vliegende vis door openingen in buizen heen te loodsen. Zodra je de grond of een buis raakt, is de game afgelopen en kun je je score bekijken en eventueel delen met je vrienden, collega’s en andere Flappy Bird-spelers. De hoogste score in de game ligt op dit moment iets onder de 100.

Lees verder na de advertentie.

Flappy Bird omzet

Grafisch lijkt Flappy Bird geïnspireerd te zijn op levels van Super Mario, met dezelfde groene buizen. Het visje dat je bestuurt, heeft nog het meeste weg van Cheep Cheep, de vliegende vis die in de onderwaterlevels van Super Mario is te vinden. Door op het scherm te tikken, laat je het diertje omhoog vliegen en door even niets te doen, valt hij weer omlaag.

Op dit moment is Flappy Bird ruim 50 miljoen keer gedownload en in beide app-stores zijn de recensies positief. De game is nog geen MB groot en werkt met vrijwel elk Android-toestel.

Download: Flappy Bird (gratis)

UPDATE: Game niet meer vindbaar? Check hier de Flappy Bird download.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu