De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opgepast: malafide Flappy Bird-apps installeren virussen en troggelen geld af

Redactie
13 februari 2014, 10:22
1 min leestijd
Opgepast: malafide Flappy Bird-apps installeren virussen en troggelen geld af
flappy bird virus

De hype van Flappy Bird is een speeltuin voor internetcriminelen. Iedereen is op zoek naar de game en downloadt veelal alles wat los en vast zit, zonder te kijken wat ze precies installeren. Hoewel wij bij AndroidPlanet wel een goede Flappy Bird download hebben, wordt het internet overspoeld met Flappy Bird virussen en andere aanverwante malafide apps.

Onder andere beveiligingsbedrijven Trendmicro en Sophos waarschuwen Android-gebruikers al voor de gevaren van het installeren van veel malafide Flappy Bird-versies. Deze apps zijn veelal als apk-bestand op internet te vinden, maar kunnen door internetcriminelen zodanig worden aangepast dat je uiteindelijk gewoon malware installeert die gevoelige informatie steelt of je telefoonrekening plundert door dure sms’jes of telefoontjes te plegen.

Lees verder na de advertentie.

Wat voor Flappy Bird virussen heb je?

flappy-birds-dead-header

Eén van de malafide Flappy Bird-apps vraagt de speler om een sms naar een specifiek nummer te sturen, alvorens hij of zij de game verder kan spelen. Dit brengt uiteindelijk hoge kosten met zich mee. en andere variant probeert ook dure sms’jes te versturen, maar dan in het geheim. Ook is er een Flappy Bird virus dat persoonlijke informatie steelt, dit naar een server verstuurt en de informatie vervolgens weer verkoopt. Ook melden de beveiligingsbedrijven dat er Flappy Bird-games in omloop zijn die zichzelf afsluiten als de gebruiker weigert te betalen.

Ons advies? Gewoon het apk-bestand van AndroidPlanet downloaden en installeren: die is in ieder geval wel 100 procent betrouwbaar!

Meer lezen over Flappy Bird?

Nog niet genoeg gelezen over Flappy Bird? Check het laatste nieuws en hoe je de hoogste score krijgt met deze handige Flappy Bird cheat! Of probeer één van de games van onze Flappy Bird alternatieven of uit onze grote collectie met Android games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu