Flappybalt: Canabalt en Flappy Bird samengevoegd tot spetterende Android-game

flappybaltWat krijg je als je de hysterische ren-game Canabalt en het legendarische Flappy Bird (check ook onze Flappy Bird download) samenvoegt? Precies: Flappybalt. De man achter Canabalt, Adam Saltsman, heeft een tribute-game uitgebracht tijdens de Flappy Jam, een evenement waar game-ontwikkelaars hun liefde voor Flappy Bird laten zien door een game te maken die het vogeltje en de gameplay van het spel eert.

Maar Flappybalt is meer: het is een gloednieuwe gratis game die zowel enorm leuk als moeilijk is. En opnieuw (bijna) net zo verslavend.

Flappybalt

flappybalt2.jpgFlappybalt leent de graphics van van Canabalt. Dat betekent: veel grijs, blauw en paars, met een minimalistische tekenstijl. Je bestuurt een pixel-vogeltje en je kunt op het scherm drukken op het vogeltje te laten vliegen. Aan de bovenkant en onderkant zijn spikes te vinden, de zijkanten krijgen ook balken met spikes maar worden niet compleet met spikes gevuld.

Het is vervolgens de bedoeling om als een pingpongballetje van de ene naar de andere kant te gaan. De moet ervoor zorgen dat je tegen de vrije ruimtes van de zijmuren aankomt, en niet de spikes aan zowel de zijkanten als boven en onderkant te raken. Als je de spikes raakt, ben je af. Hoe vaker je tegen een muur aankomt, hoe hoger jouw score is. Eén nadeel: de spikes aan de zijkant bewegen, waardoor je dus constant moet wisselen van je hoogte en hoe je precies op de zijkant wil gaan landen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

Flappybalt is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 2.3 en hoger. De game betreft een port van de originele Flappybalt, die eigenlijk alleen als webversie te spelen is.

Download: Flappybalt (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.