De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse ontwikkelaar Chainfire komt met flash-app voor Samsung-toestellen

Redactie
10 april 2015, 11:52
1 min leestijd
Nederlandse ontwikkelaar Chainfire komt met flash-app voor Samsung-toestellen

De Nederlandse ontwikkelaar Chainfire, bekend van de root-app SuperSU en flash-tool Odin, heeft een nieuwe flash-app voor Samsung-toestellen uitgebracht die vanaf het device software flasht.

Lees verder na de advertentie.

Degenen die bekend zijn met Odin en Mobile Odin, gaan ook FlashFire herkennen. De app is eigenlijk de nieuwe versie van Mobile Odin, de mobiele versie van de populaire flash-tool voor Samsung-toestellen. FlashFire flasht vanaf het toestel roms en mods zonder dat je een custom recovery nodig hebt. Er is echter wel root nodig om de app goed te laten werken.

Dit kun je met FlashFire voor Samsung-devices

FlashFire biedt de mogelijkheid om OTA-updates, nieuwe roms en mods te flashen, allemaal vanaf het toestel. Je kunt ook back-ups maken, deze weer herstellen of je toestel gewoonweg wipen door alle informatie en instellingen van het toestel af te halen. Daarbij let FlashFire op de partities van het toestel en of het flash-proces helemaal goed gaat. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog de desktopversie van Odin erbij pakken.

FlashFire verkeert echter nog wel in een bètafase. Hierdoor is de app nog niet beschikbaar in Google Play en kunnen alle functies nog niet even stabiel werken. Daarom wordt aangeraden dat alleen mensen met kennen van flashen en fastboot de app uitproberen. Een aankomende stabiele versie is door een groter publiek te gebruiken.

Download FlashFire

FlashFire is gratis te downloaden via de bijbehorende Google+ community. Hier kun je lid van worden om vervolgens hier de app uit Google Play te downloaden. Als je geen lid bent van de bètacommunity, kun je ook de app niet downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu