Nieuwe look voor Flickr-app en 1TB aan gratis cloudopslag

Flickr-appFotodienst Flickr heeft zijn gelijknamige app van een flink redesign voorzien. De Flickr-app voor Android en iOS heeft een lik verf gekregen die hem zowel voor professionele als doorsnee gebruikers fijner in gebruik moet maken. Het moet nu gemakkelijker zijn om foto’s te schieten, uploaden en bewerken. Om dat laatste mogelijk te maken, heeft Flickr tools erbij gekregen als filters, vignettes en auto-enhance om de fotokwaliteit te verbeteren. Daarnaast kun je aan de slag met de kleurbalans, helderheid, het contrast en de verzadiging.

Bij iOS worden filters overigens realtime toegepast, zodat je direct het resultaat ziet. Bij de Flickr-app voor Android is dat helaas niet het geval. Ook kun je bij deze versie weliswaar video’s met een maximale lengte van 30 seconden bewerken en delen, maar het toevoegen van videofilters zoals bij de iOS-app is niet mogelijk.

Ga je gebruikmaken van de Flickr-app, dan is het goed om te weten dat je 1TB aan gratis opslagruimte krijgt. Dankzij de automatische synchronisatie worden je foto’s en video’s in de cloud opgeslagen, maar je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je snel aan je limiet zit.  Door je aan te melden bij de Flickr community kun je de fotodienst ook als een soort sociaal netwerk gebruiken.

De vernieuwde Flickr-app is te downloaden via onderstaande link, vereist Android 2.3.3 of hoger en tenminste 17MB aan vrije opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Flickr (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.