Flickr brengt officiele Android-app uit

Redactie
30 september 2011, 11:38
1 min leestijd
Flickr brengt officiele Android-app uit
Flickr brengt officiele Android-app uit

Flickr heeft haar eerste app voor Android uitgebracht. Met de applicatie kun je foto’s maken en deze snel delen via diensten als Facebook, Twitter en Tumlbr. Grote voordeel is dat je ook snel filters toepassen zodat je op je telefoon zelf de kwaliteit van de gemaakte foto’s kunt verbeteren. Daarnaast laat de Flickr-app de recente activiteit van je Flickr-vrienden zien en kun je hun foto-albums bekijken.

De app ziet er goed uit, en heeft enkele slimme handigheden ingebouwd. Zo kun je op een foto drukken om deze fullscreen te laten zien en bij een fotogalerij kun je door de diverse foto’s heen ‘vegen’. Bij iedere foto is ook gemakkelijk commentaar te geven. Naast zelf foto’s maken via de Flickr app kun je ook bestaande foto’s uploaden naar de dienst. Hierbij hoef je geen concessies te doen voor de kwaliteit, je kunt de originele foto’s met de volledige resolutie uploaden. Ga je filters toepassen dan kun je niet meer dan 4M pixels per keer uploaden.

Lees verder na de advertentie.

De fotodienst die in het bezit is van Yahoo had al een iPhone-app. De iPhone 4 is al een tijdje de populairste camera op Flickr, maar dan kan nu wellicht verandering in gaan komen. Om Flickr voor Android te installeren heb je minimaal Android 2.1 nodig. De app is gratis te vinden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Flickr (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu