Flipboard 4.0-update maakt nieuwsoverzicht persoonlijker met ‘Smart Magazine’

Thomas Haenen
9 februari 2017, 9:20
2 min leestijd
Flipboard 4.0-update maakt nieuwsoverzicht persoonlijker met ‘Smart Magazine’

Flipboard is een app die je helpt met het vinden van nieuws en artikelen die bij jouw interesses passen. Een nieuwe update voegt ‘Smart Magazines’ toe, waarmee het vinden van relevante content nog makkelijker moet worden.

Lees verder na de advertentie.

Flipboard Smart Magazines

De feature is onderdeel van de Flipboard 4.0-update, die vanaf vandaag uitgerold wordt. Flipboard Smart Magazines moeten je meer grip geven op de duizenden artikelen die je via de app kunt lezen. Zodra je de app opent kun je kiezen uit allerlei onderwerpen en geef je aan wat jou interesseert. ‘Smart Magazines’ bieden je vervolgens een carousel aan artikelen die aansluiten op die onderwerpen. De artikelen zijn verzameld door experts op het gebied van dat onderwerp, zodat je zeker weet dat je artikelen ziet die ook écht de moeite waard zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=JAuLcz8yaiQ

Flipboard verzamelt de artikelen van duizenden online publicaties en sorteert ze op basis van onderwerp. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de leukste artikelen over vakanties te verzamelen, of om het laatste wetenschappelijke nieuws binnen te krijgen.

Je kunt binnen die interesses zo specifiek zijn als je maar wil. Zo kun je ervoor kiezen om niet álle artikelen over fotografie voorgeschoteld te krijgen, maar alleen artikelen die betrekking hebben op Leica-camera’s. Of je kiest voor autonieuws over Alfa Romeo, maar niet over Tesla.

Heb je een Samsung-smartphone of tablet, dan heb je zeer waarschijnlijk Flipboard meegeleverd gekregen met je toestel. Samsung heeft vrijwel alle high-end apparaten die het de afgelopen jaren uitbracht voorzien van een Flipboard-app. Die verschijnt automatisch in beeld zodra je op het homescreen naar links veegt. Flipboard uitschakelen op een Samsung-smartphone is nog verdomd lastig, omdat die optie ergens verstopt zit in de instellingen. Deze update moet de app weer een stukje aantrekkelijker maken, waardoor het wellicht toch de moeite waard is weer eens Flipboard te proberen.

Flipboard downloaden

Je kunt Flipboard downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download Flipboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu