De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Downloaden maar: Flitsmeister brengt Android Auto-app officieel uit

Rens Blom
21 april 2021, 13:25
2 min leestijd
Downloaden maar: Flitsmeister brengt Android Auto-app officieel uit

Flitsmeister werkt nu officieel samen met Android Auto. De feature werd de afgelopen maanden via een bèta getest. Nu kan iedereen tijdens het rijden gebruikmaken van de navigatie-app, die je waarschuwt voor onder meer trajectcontroles en flitspalen.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister werkt nu met Android Auto

De Flitsmeister Android Auto-bèta startte in februari en is inmiddels afgerond. Het bedrijf heeft zijn Android-app in de Play Store nu geüpdatet. Na het downloaden van de update kun je de Android Auto-feature gebruiken, mits je auto ondersteuning biedt voor Android Auto. Dat kan via een usb-kabel of draadloos, waarna je Android Auto activeert op het infotainmentsysteem van je auto. Vervolgens kies je Flitsmeister in het app-overzicht.

Dit kan de Flitsmeister-app

De Android Auto-app van Flitsmeister toont de navigatie op het infotainmentscherm van je auto, aangevuld met handige extra’s. Zo zie je onderin beeld je huidige snelheid en maximale snelheid, de resterende tijd tot je aankomstbestemming en knopjes voor meldingen en spraakbediening. De app kan nu ook aangeven op welke rijstrook je moet (blijven) rijden om de aanbevolen route te volgen. Sommige andere navigatie-apps kunnen dat al langer.

Uiteraard waarschuwt de Flitsmeister-app je voor flitsers, werkzaamheden, ongevallen en meer kwesties die je aandacht verdienen tijdens het rijden. Flitsmeister krijgt al deze informatie via meldingen van gebruikers. Kom je zelf een ongeluk of flitser tegen, dan kun je via het infotainmentscherm van je auto eenvoudig een melding doorgeven.

Meer over Android Auto

Flitsmeister is slechts één van de vele apps die je met Android Auto kan gebruiken. Wil je meer weten over de software? Android Planet heeft onlangs een serie handige artikelen geschreven over Android Auto, waaronder een review van Android Auto in 2021. Liever kijken? Check dan onze videoreview. We praten je ook bij over het nieuwe Android Automotive.

Android Auto in 2021 review: dit kun je met het besturingssysteem voor onderweg

Lees het laatste nieuws over Android Auto:

Bron afbeelding: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu