De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Flitsmeister review: om deze 4 redenen is het de ideale app voor forenzen

Florence Peeters
19 november 2018, 15:45
4 min leestijd
Flitsmeister review: om deze 4 redenen is het de ideale app voor forenzen

Flitsmeister zorgt dat forenzen altijd voorbereid in de auto zitten. Dit zijn de vier redenen waarom de app de moeite waard is als hulpje voor onderweg.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister review: woon-werkverkeer zonder stress

Flitsmeister – de naam zegt het al – is groot geworden doordat het automobilisten helpt door te waarschuwen voor flitsers. Maar door de jaren heen wordt de app steeds uitgebreider en is het inmiddels een volwaardige navigatie-app.

Begin dit jaar is er namelijk eindelijk een navigatie-functie toegevoegd. Centraal staan echter nog steeds de verkeerswaarschuwingen, waardoor het de perfecte app is voor forenzen op de weg. Met Flitsmeister heb je je woon-werkverkeer altijd onder controle, en dit is waarom.

1. Vooraf snel je route checken

Juist in woon-werkverkeer tijdens de spitsuren loop je al snel gevaar om in een vervelende file terecht te komen. Dankzij de navigatiefunctie check je gemakkelijk vooraf de beste route. Fijn is dat je je thuisadres, werkadres en vaste bestemmingen kan opslaan. Zo weet je met een tik op je toestel of je het beste binnendoor kunt gaan, of gewoon over de snelweg raast zonder file.

Flitsmeister review

De navigatiefunctie is niet alleen handig om de juiste weg te vinden, maar ook om het verkeer in de gaten te houden. Wanneer de drukte toeneemt wordt de weg oranje of rood.

Ben je al onderweg en toont de navigatie dat er vertraging aan zit te komen? Tijdens het navigeren kun je dan snel een alternatieve route kiezen. Voor de aankomsttijd in de app wordt bovendien altijd rekening gehouden met de actuele situatie voor jou, zodat je niet onverwachts door drukte later op je bestemming arriveert.

2. Aftellen bij vertraging

Heb je geen zin om iedere keer als je naar huis of kantoor rijdt de beste route te checken? Alsnog bereidt Flitsmeister je dan voor op de verkeerssituatie voor je. Als er bijvoorbeeld verderop de snelweg vertraging is, krijg je dit al honderden meters vooraf te zien in het meldingenoverzicht.

Hierdoor hoef je minder snel plots te remmen, kun je eventueel nog een afslag eerder pakken en weet je ook meteen hoe lang die vertraging duurt. Sta je in een file? Dan telt Flitsmeister voor je af. Door de actuele situatie goed in de gaten te houden, wordt er steeds weergegeven hoeveel minuten de vertraging nog duurt.

3. Actieve medegebruikers helpen jou op weg

De verkeersinformatie van Flitsmeister wordt grotendeels samengesteld door de gebruikers zelf. Bestuurders melden aan de lopende band vertragingen, stilstaande of verongelukte voertuigen langs de weg, (mobiele) flitspalen of werkzaamheden. Door deze informatie vervolgens bij andere gebruikers te checken door het te vragen, wordt snel geverifieerd of de melding ook echt klopt.

Door deze actieve community van meer dan één miljoen gebruikers ben je snel op de hoogte van veranderingen in het verkeer. Een leuke feature is dat je altijd ziet hoeveel Flitsmeister-gebruikers er voor jou op dezelfde weg zitten. Als je dan toch in een file terechtkomt, weet je dat je niet de enige bent.

4. Geld besparen op boetes

Flitsmeister onderscheidt zich van apps als Waze of Google Maps door de actieve meldingen over flitspalen en mobiele flitspalen. Zeker als je in een regio woont waar regelmatig flitsers langs de weg staan, bespaart de app je aardig wat centen. Een boete omdat je vier kilometer te hard ging, valt niet meer zomaar op je deurmat.

Dat betekent overigens niet dat Flitsmeister het toejuicht om de maximumsnelheid te overschrijden. Daarom is de app ook uitgerust met een nauwkeurige snelheidsmeter, die rood wordt zodra je te hard gaat.

De waarschuwingen zijn een belangrijke functie, en niet alleen fijn voor forenzen. Ook als je een dagje weg gaat, biedt het uitkomst. Het is soms niet altijd duidelijk hoe hard je ergens mag rijden en je weet niet of en waar er flitspalen staan. In andere navigatie-apps wordt niet altijd de maximumsnelheid van het traject getoond, wat zeker een pluspunt is van Flitsmeister.

Download Flitsmeister in de Play Store (gratis)

Meer Android in het verkeer

Hoe gebruik je je smartphone veilig tijdens het rijden? Wat is de beste app voor het maken van een wandeltocht en hoe duur wordt de boete bij het overtreden van het smartphoneverbod op de fiets? Eerder doken we op Android Planet in de wereld van Android in het verkeer. We geven je onder meer apps, tips en achtergronden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu