Flitsmeister-update voor Android voegt spraakbediening toe

Flitsmeister

Gratis

Onze score

8

Flitsmeister is voortaan met je stem te bedienen, nu er spraakbediening is toegevoegd. Daarnaast waarschuwt de app voortaan voor gladheid. Zo werken de nieuwe functies in de Android-app.

Flitsmeister-spraakbediening: snel je navigatie instellen

Een bestemming invoeren in Flitsmeister wordt een stuk gemakkelijker. Dankzij een update is er spraakbediening toegevoegd aan de app. In de zoekbalk in het ‘Voor jou’-tabblad is een microfoontje verwerkt, die je de locatie laat inspreken.

Hierdoor kun je sneller je navigatie instellen, zeker als je even geen handen vrij hebt. Hoewel je nog wel op het scherm de stembediening en het voorgestelde adres moet selecteren, scheelt het niet handmatig invoeren van een adres best wat moeite.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De app die groot geworden is door automobilisten te waarschuwen voor flitsers, wordt zo steeds meer een volwaardige navigatie-app. Concurrenten als Google Maps en Waze bieden al langer de mogelijkheid om de navigatie spraakgestuurd te regelen.

Met de vorige update werden bovendien al waarschuwingen toegevoegd voor wegwerkzaamheden slecht wegdek en wordt je parkeerlocatie voortaan opgeslagen. In de nieuwe versie 7.13 stoomt Flitsmeister zijn gebruikers duidelijk klaar voor de winter.

Flitsmeister review: om deze 4 redenen is het de ideale app voor forenzen

Want voortaan krijg je ook een waarschuwing als er sprake is van gladheid op een traject. Er verschijnt dan na het opstarten van de app een pop-upmelding die vanzelf weer verdwijnt. De data om te bepalen of het glad is op jouw route, vraagt Flitsmeister op bij het gerenommeerde weerinstituut Dark Sky.

Download de Flitsmeister-update in de Play Store (gratis)

Check ook onze video over Android Auto in Nederland

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.