Flixtor: Popcorn Time-alternatief nu beschikbaar voor Android

Wouter Nijsen
26 januari 2015, 21:03
2 min leestijd
Flixtor: Popcorn Time-alternatief nu beschikbaar voor Android

Flixtor is een videostreamingdienst die sterk doet denken aan Popcorn Time. De dienst was al een tijdje te gebruiken op de pc en Mac, maar is nu  ook als app beschikbaar voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Films en series kijken met Flixtor

Flixtor

Flixtor is het best te omschrijven als een alternatief voor Popcorn Time. De app  heeft zich dan ook duidelijk laten inspireren door de populaire videostreamingdienst, want ze vertonen veel gelijkenissen. Zo maakt Flixtor net als Popcorn Time gebruik van torrents, waarmee je gemakkelijk de meest recente films en tv-series naar je Android-smartphone kunt streamen. Dit is echter wel illegaal, wat ook het gebruik van Flixtor illegaal maakt. Verder  doet de interface van de app sterk denken aan Popcorn Time, wat wil zeggen dat het aanbod van films en series op een Netflix-achtige manier wordt gepresenteerd.

Flixtor werkt met een ingebouwde videospeler, die naast het afspelen van content ook ondertiteling kan tonen. Standaard worden er meer dan 30 verschillende talen ondersteund, waaronder het Nederlands. Daarnaast is er de mogelijkheid om een externe speler te gebruiken, zoals MX Player of de VLC-app uit Google Play.

Ook tof is de mogelijkheid om films en series te streamen naar een Chromecast, zodat je niet gebonden bent aan het kleine scherm van je smartphone. Deze functie werkt op een soortgelijke manier als bij Popcorn Time.

Groter aanbod en betere functionaliteiten door comeback

Flixtor werkte voorheen met een eigen torrent-zoekmachine genaamd TorrentLookup. Deze werd – net als de dienst zelf – in juni 2014 door de MPAA (Motion Picture Association Canada) offline gehaald, maar een aantal maanden later kwam Flixtor weer terug.  In de tussentijd is  de videostreamingdienst een stuk beter geworden, wat vooral komt  door de toevoeging van handige  functies. Zo is  er een betere zoekmachine geïmplementeerd, met een groter aanbod tot gevolg. Ook is de mogelijkheid om films en series af te spelen in hd toegevoegd.

Flixtor

Flixtor downloaden

Flixtor is niet in Google Play te vinden, maar dien je via deze link  als een  los apk-bestand op je Android-toestel te installeren. Hoe je dit kunt doen, lees je in onze tip voor het installeren van apk-bestanden. Zorg overigens dat je voor de installatie beschikt over Android 4.0.4 of hoger.

Tot slot willen we benadrukken dat de app nog een bètaversie en dus nog niet helemaal af is. Schrik dus niet als je tegen gekke foutjes of andere problemen aanloopt. De makers van Flixtor zeggen echter hard aan de app te werken, en ‘m binnenkort te willen voorzien van bugfixes en nieuwe functies.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu