De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Volg en verbeter je rijstijl met Flo voor Android

Wouter Nijsen
1 december 2014, 19:16
2 min leestijd
Volg en verbeter je rijstijl met Flo voor Android

De app Flo, die je rijstijl bijhoudt om je zo een betere automobilist te laten worden, is een stuk functioneler geworden. Dankzij een update heeft de app meer opties en een nieuw, sociaal tintje gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Volg je persoonlijke rijstijl

Flo

Flo is een app van Nederlandse bodem die tijdens het autorijden feedback geeft op jouw rijgedrag. Dit wordt automatisch gedaan met behulp van de gps-module en diverse bewegingssensoren van je smartphone. Flo beoordeelt daarnaast je rijgedrag door het geven van cijfers. Je verdient deze door bijvoorbeeld met de juiste snelheid te rijden of niet te snel te accelereren.

Dankzij een recente update doet de app dit nu een stuk beter omdat het algoritme – dat de basis vormt  achter de scores – bepaalde zaken sneller herkent. Feedback krijg je in de vorm van audio en visuele meldingen en het is de bedoeling dat je deze leert herkennen, zodat je onderweg snel je rijgedrag kan bijstellen.

Deel je scores

Daarnaast heeft Flo een sociaal tintje gekregen. Zo is het nu mogelijk om je scores te vergelijken met vrienden op Facebook en Google+ en deze te delen. Dat laatste doe je door de ‘Share-functie’ te gebruiken, waarmee je vervolgens een link deelt via de zogenoemde Trip Overview. Dit is een overzicht van alle afgelegde autoritten die ook wordt getoond op de officiële website van Flo. Tot slot is er de mogelijkheid om tot zes verschillende auto’s aan een profiel te koppelen en een route te pauzeren en vervolgen met de handige Snooze-knop.

Flo downloaden

Wil je Flo eens uitproberen, download dan de gratis app via onderstaande link. Zorg er echter wel voor dat je over een toestel met Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger en 9,2MB aan opslagruimte beschikt.

Download Flo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu