Deze app laat je supersnel notificaties wegwerken

Gijs Ettes
24 augustus 2015, 15:19
2 min leestijd
Deze app laat je supersnel notificaties wegwerken

Floatify is een uitgebreid alternatief voor de heads-up notificaties die met Android 4.4 (KitKat) zijn  geïntroduceerd. Versie 8.0 brengt een groot aantal verbeteringen om notificaties naar wens te ontvangen en op te volgen.

Lees verder na de advertentie.

Heads-up notificaties

Het handige aan heads-up notificaties is dat ze antwoordopties bieden, zonder dat je de desbetreffende app hoeft te openen. Krijg je bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje binnen, dan kun je dit wegswipen of meteen een reactie sturen vanuit de notificatie. Dankzij Floatify kan dit op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer, en sinds de laatste versie heb je de mogelijkheid om precies te bepalen welke apps heads-up notificaties mogen sturen én hoe die eruitzien.

De meldingen kunnen zowel op je lockscreen als homescreen worden getoond, waarbij je desgewenst zelf de precieze  positie  en grootte kunt bepalen. De mogelijkheden zijn uitgebreid, wat  Floatify een aanrader maakt voor gebruikers die dagelijks veel meldingen op hun toestel binnenkrijgen. Standaard is al het een en ander ingesteld, maar je kunt ook zelf bepalen wat je wel en niet wilt zien.

De laatste versie van Floatify is contextgevoelig en laat je zelfbedachte standaardantwoorden als ‘oké’ of ‘is prima’ sturen. Daarnaast brengt de update een compact bedieningspaneel voor Google Music, Poweramp, Spotify en stock-mediaspelers en handige gestures waarmee je snel alle notificaties ziet. Vanuit de instellingen kun je per app aanvinken of deze notificaties mag sturen. Daarnaast zijn er nieuwe thema’s, iconen en kleurinstellingen en aanpasbare tap- en swipe-opties voor het snel wegwerken van meldingen.

Floatify downloaden voor Android

Floatify is gratis te gebruiken en vrij van advertenties. Bepaalde geavanceerde opties, zoals het verbergen van notificaties als je fullscreen apps gebruikt, zijn alleen in de Pro-versie (1,99 euro) beschikbaar. Floatify is 2MB groot en zowel de gratis als betaalde versie is compatibel met Android 4.1+.

Download Floatify in Google Play (gratis)
Download Floatify Heads-up ProKey in Google Play (1,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu