Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo reageer je op berichten vanuit iedere app met Flychat

Rick van der Veer
6 januari 2017, 13:38
2 min leestijd
Zo reageer je op berichten vanuit iedere app met Flychat

Flychat laat je vanuit iedere app reageren op notificaties en berichten door middel van zwevende icoontjes in de vorm van bubbels. Deze chatbubbels zijn beschikbaar voor allerlei apps, waaronder WhatsApp en Slack.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Flychat

Flychat voegt aan allerlei chat-apps zogeheten overlays toe. Dit betekent dat er een zwevende bubbel op je scherm verschijnt als je een bericht ontvangt op één van de ondersteunde diensten. Door op de bubbel te tikken, open je meteen het gesprek met die persoon en kun je antwoord geven zonder je huidige app te hoeven verlaten. Handig als je snel moet reageren op iets belangrijks, of je huidige app niet wil afsluiten.

De app heeft ondersteuning voor een brede reeks aan berichtendiensten, waaronder apps die in Nederland veel gebruikt worden. Naast de populaire apps Telegram en WhatsApp werkt Flychat ook met Skype, Slack en Twitter. Google Allo wordt alleen ondersteund op smartphones die over Android 7.0 Nougat of hoger beschikken. Googles andere chat-app, Hangouts, werkt wel op alle Android-versies.

Facebook Messenger beschikt al langere tijd over een overlay-optie. In deze app worden de icoontjes ‘chat heads’ genoemd, met in principe dezelfde functionaliteit als Flychat. Flychat biedt ook ondersteuning voor Messenger, met als toegevoegde waarde dat je kleuren kunt aanpassen en een donker thema in kunt stellen. Met Messenger zelf kun je dit bijvoorbeeld niet.

De app is gratis te gebruiken, maar toont wel een advertentie in het app-menu. Met een in-app aankoop van 1,19 euro kun je de advertentievrije Plus-versie aanschaffen. Deze versie laat je zelf kleuren maken voor je verschillende apps en maakt het mogelijk om de overlay-bubbels zo groot of klein te maken als je zelf wil.

Flychat downloaden

Flychat is gratis te downloaden uit Google Play via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.4 of hoger nodig.

Download Flychat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu