De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Fraaie en uitgebreide fotogalerij-app Focus nu te downloaden

Gijs Ettes
29 juli 2015, 19:11
1 min leestijd
Fraaie en uitgebreide fotogalerij-app Focus nu te downloaden

De Android-ontwikkelaar Francisco Franco, bekend van de Franco-kernel, heeft een fotogalerij-app uitgebracht die er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens enkele hele handige features kent. Hij is nu gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Focus

“Focus is een geweldige  galerij-app die perfect is geoptimaliseerd voor snelheid, efficiëntie en gemak”, aldus Franco. Het uiterlijk heeft veel weg van de Foto’s-app van Google, maar biedt wel een handig overzicht van de verschillende mappen op je toestel. Zo staan bijvoorbeeld je WhatsApp-foto’s, screenshots en  zelf geschoten foto’s met de camera niet dwars door elkaar, maar netjes gesorteerd. Specifieke kiekjes zijn daardoor veel gemakkelijker terug te vinden.

Eén van de belangrijkste functies van Focus is de mogelijkheid om foto’s te taggen met een specifieke kleur en thema. Dit kun je gemakkelijk doen door verschillende foto’s te selecteren en dan de bijbehorende tag te kiezen, zoals vakantie of vrienden. Via het uitschuifbare menu aan de zijkant kun je direct snel alle foto’s met een specifieke tag tonen.

Verder biedt de app bewerkings- en deelopties en kun je logischerwijs de bestanden uit je galerij verwijderen. Er is ook ondersteuning voor gifjes aanwezig en Franco meldt dat hij de app de komende tijd veelvuldig blijft updaten met nieuwe features.

Focus voor Android downloaden

Focus was voorheen alleen beschikbaar in een gesloten bèta, maar is inmiddels voor iedereen in Google Play te downloaden. De app is gratis en vrij van reclame (al zijn er wel in-app aankopen), vereist Android 4.1+ en minimaal 9,1MB aan vrije opslagruimte.

Download Focus in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu