De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galerij-app Focus laat je foto’s en video’s afschermen

Gijs Ettes
27 november 2015, 12:16
1 min leestijd
Galerij-app Focus laat je foto’s en video’s afschermen

De fijne galerij-app Focus is van een update voorzien die gebruikers onder meer de mogelijkheid geeft om foto’s en video’s te verbergen. Ze kunnen eventueel zichtbaar worden gemaakt door je vingerafdruk of een code in te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Deze verbeteringen brengt de Focus-update

Focus is sinds eind juli gratis beschikbaar voor Android en is een prettig alternatief voor de standaard galerij-app. Het design  heeft wat weg van Google Foto`s, maar biedt een handiger overzicht van de verschillende mappen op je toestel. Zo staan bijvoorbeeld je WhatsApp-foto`s, screenshots en zelf geschoten foto`s met de camera niet dwars door elkaar, maar netjes gesorteerd.

Naast ondersteuning voor vingerafdrukscanners brengt de Focus-update grote snelheidsverbeteringen en worden diverse bugs opgelost. Daarmee is  de galerij-app nog prettiger in gebruik. Verder zijn er nieuwe animaties bij het openen en sluiten van foto’s en worden bij het invoeren van tags veelgebruikte woorden getoond. Foto’s taggen is één van de belangrijkste functies van Focus en geeft je de mogelijkheid om orde in de chaos te scheppen.

Verder biedt Focus  bewerkings- en deelopties en kun je logischerwijs de bestanden uit je galerij verwijderen. Er is ook ondersteuning voor gifjes en ontwikkelaar Francisco Franco, bekend van de Franco-kernel, meldt dat hij de app de komende tijd blijft updaten met nieuwe features.

Focus-update downloaden

Focus is gratis in Google Play te downloaden en vrij van reclame (al zijn er wel in-app aankopen), vereist Android 4.1+ en minimaal 12MB aan vrije opslagruimte.

Download Focus in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu