Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Foodhouse Android-app vergelijkt voedingsproducten

Redactie
26 juni 2012, 11:23
2 min leestijd
Foodhouse Android-app vergelijkt voedingsproducten
foodhouse icoon

Je staat in de supermarkt en vraag je af of tomatensoep in blik wel gezond is. nog geen minuut later weet je het, dankzij de Foodhouse-app, die vandaag verschenen is in de Google Play Store. Foodhouse speelt in op de groeiende behoefte van consumenten naar informatie over voedsel. Door de streepjescode op het etiket te scannen kun je producten vergelijken aan de hand van belangrijke voedingswaarden. Je kunt ook meer informatie opvragen over een product, waarbij je meer te zien krijgt dan wat er vermeld staat op het etiket. In de app kun je supermarktaanbiedingen bekijken en nieuwe en populaire producten zien. Fabrikanten maken zelf een account aan en beheren de productinformatie. Meer dan 6.000 producten uit de drie grootste supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, C1000) staan al in de app.

Syncate Plus, de maker van de app, concludeert op basis van een eigen onderzoek dat consumenten meer willen weten over producten, dan er op het etiket staat vermeld. Als je de Foodhouse-app opent heb je drie mogelijkheden: een productnaam intikken, zoeken op categorie of scannen met behulp van de streepjescode. Hoewel er al duizenden producten zijn opgenomen in de app, kan het best voorkomen dat de streepjescode nog niet wordt herkend. Handmatig zoeken of een soortgelijk product opzoeken kan dan helpen. Bij het zoeken op categorie kun je bijvoorbeeld kijken welke koekjes, ontbijtgranen en andere veelgegeten producten het gezondst zijn, de minste hoeveelheid vet bevatten, minder toegevoegde zout of suiker hebben, enzovoort.

Lees verder na de advertentie.

Alle informatie is trouwens ook te bekijken via de website foodhouse.nl, voor als je gewoon thuis achter je bureau zit. Zoek je bijvoorbeeld AA Drink Lemon op, dan kun je zien dat het bij AH, Dirk, Super de Boer, Spar en Jumbo te koop is en hoe het met de voedingswaarden zit. Gebruikers kunnen de producten ook reviewen.

Downloaden: Foodhouse (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu