De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foodsy: eten halen op het treinstation zonder wachtrij

Michel van 't Klaphek
28 september 2018, 15:15
2 min leestijd
Foodsy: eten halen op het treinstation zonder wachtrij

Met Foodsy haal je eten op het treinstation zonder te hoeven wachten. Hierdoor heb je genoeg tijd om je overstap te halen. We zetten de belangrijkste features van de app op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Foodsy: sla de wachtrij over

Tien minuten overstaptijd is net te weinig om een afhaalgericht te halen. De nieuwe app Foodsy lost dit probleem op, omdat je niet langer in de wachtrij hoeft te staan. Zo werkt het.

1. Waar stap je over?

Eten bestellen is heel gemakkelijk. Je begint door het station te kiezen waar je straks gaat overstappen. Vervolgens zoek je naar je favoriete restaurant en scrol je door het menu. Bestellen werkt net zoals bij Thuisbezorgd. Je zoekt een menu uit en geeft je wensen door. Je geeft zo gemakkelijk door dat je een medium cola bij je döner-menu wil, en bijvoorbeeld niet van uien houdt.

2. Hoe laat moet het klaar zijn?

Vervolgens is het tijd om aan te geven hoe laat je op het station aankomt, en wanneer het gerecht klaar moet zijn. Je kunt kiezen voor zo snel mogelijk (het is dan binnen acht minuten klaar), een specifiek tijdstip doorgeven of alvast een datum vooruit plannen.

3. Betalen

Hierna kun je afrekenen met iDeal, PayPal en Foodsy Easypay. Bij deze laatste optie worden al je bestellingen bij elkaar opgeteld, waarna dit bedrag op één van de twee vaste dagen per maand van je rekening wordt afgeschreven.

4. Eten

Na het afrekenen is het tijd om te eten. Ga naar het stationsrestaurant en haal je bestelling op bij het Foodsy-afhaalpunt, te herkennen aan het paarse bord op de balie. Je kunt de wachtrij overslaan en staat daarom binnen luttele seconden weer buiten zodat je kunt eten, én je aansluiting haalt.

Foodsy downloaden

Foodsy is momenteel slechts te gebruiken op een paar stations, waaronder Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Het aanbod wordt volgens de app zelf spoedig uitgebreid, net als het aantal aangesloten stationsrestuarants. Momenteel kun je onder meer terecht bij Julia’s, The Döner Company en Yoghurt Barn.

→ Foodsy downloaden in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu