De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Foodzy: vernieuwde Android-app helpt je tracken wat je eet en drinkt

Redactie
1 oktober 2014, 16:59
2 min leestijd
Foodzy: vernieuwde Android-app helpt je tracken wat je eet en drinkt
foodzy

De Nederlandse Android-app Foodzy heeft een grote update gehad die een fraai nieuw design brengt. Foodzy is een leuke dienst waarmee je kunt bijhouden wat je allemaal op een dag eet en drinkt – en of je niet te veel calorieën in je mond stopt. Het vergt de nodige handelingen – alles wat je eet of drinkt moet je handmatig toevoegen -, maar voor de echte foodie- en health-freaks is Foodzy is enorm fijne, kleine en ietwat schattige app.

“Het voordeel van Foodzy ten opzichte van veel andere foodtracking apps is het feit dat de app over een Nederlandse voedseldatabase met meer dan 30.000 producten beschikt. Je kunt dus als Nederlandse gebruiker gewoon een beker Optimel of een volkoren boterham inchecken”, aldus Johan Voets van Foodzy.

Lees verder na de advertentie.

Foodzy

De eerste versie van de vernieuwde Foodzy-app is vrij eenvoudig. Je ziet een inlogscherm, maakt een account aan of logt in en je kunt beginnen met het tracken van voedsel en drinken. Dat doe je door naar producten te zoeken via de zoekfunctie, maar je kunt ook jouw meest recente producten bekijken. Via een swipe-beweging voeg je ze weer toe. Handig voor koffie, glazen water, bier en brood.

Ook is het bij Foodzy mogelijk om andere gebruikers te volgen en wat zij allemaal op een dag eten en drinken. “In een volgende update van de app wordt ook de dashboardfunctionaliteit toegevoegd, zodat je precies kunt bijhouden hoeveel calorieën je per dag gebruikt”, zegt Voets. Per artikel worden namelijk bits gerekend, dat een ‘gemakkelijkere’ versie is van calorieën. Foodzy stelt daarbij een limiet per dag aan deze bits, zodat je niet te veel eet en drinkt.

Download

Foodzy is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 3.0 en hoger. Voor de Fitbit- en Withings-integratie, het downloaden van rapportages en het bekijken van je dashboard via de website kun je een betaalde Foodzy Pro-account aanschaffen. Dat kost 19,99 euro per jaar.

Download Foodzy voor Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu