Football Mafia: voetbalgame daagt je uit corrupt te spelen

Gijs Ettes
17 juni 2015, 16:47
1 min leestijd
Football Mafia: voetbalgame daagt je uit corrupt te spelen

Corruptie en de voetbalwereld lijken anno 2015 bijna hand in hand te gaan. De nieuwe Android-game Football Mafia speelt daar op een grappige manier op in en daagt je uit zo corrupt mogelijk te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Smeergeld voor iedereen

Het begint in Football Mafia allemaal met het omkopen van één of meerdere  ballenjongen. Heb je genoeg geld verdient met de ballenjongens, dan is de volgende stap het omkopen van spelers en assistent-coaches. Maar pas op, want als de FBI je in de gaten heeft en je gepakt wordt, kan het zomaar zijn dat je alles kwijtraakt. Gelukkig heb je de optie om een gedeelte van je verdiende geld af te staan en de schuld in de schoenen van iemand anders te schuiven.

Je bent in Football Mafia dus niet zelf aan het voetballen, maar voornamelijk op knoppen aan het drukken. Hoe meer geld je binnenharkt, des te meer invloed je krijgt om scheidsrechters en zelfs hele teams te beïnvloeden. Je kunt de game ook gedeeltelijk automatisch spelen, al moet je voor deze functie een reclamefilmpje bekijken.

Het spelconcept is vergelijkbaar met games als AdVenture Capitalist, en heeft dus niet bijzonder veel om het lijf. Als tussendoortje is Football Mafia echter prima te verteren, zeker als je een sneer naar de wereldvoetbalbond FIFA  wel kunt waarderen.

Football Mafia downloaden

Via onderstaande link kun je Football Mafia downloaden voor Android. De game is gratis, vereist Android 2.3.3 of hoger en minstens 14MB aan vrije opslagruimte.

Download Football Mafia in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu