De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Footej Camera maakt camerafeatures van je Android overzichtelijk

Jarno Stinissen
1 juni 2016, 17:03
2 min leestijd
Footej Camera maakt camerafeatures van je Android overzichtelijk

Vaak zijn de camera-apps van Android-apparaten niet heel overzichtelijk. Met Footej Camera krijgt jouw toestel de beschikking over een simpele interface met toffe features.

Lees verder na de advertentie.

Footej Camera

Iedere Android-fabrikant maakt gebruik van een andere camera-interface. Ook in de camera-app is er vaak veel verschil te vinden. Hierdoor kan het zijn dat je niet precies weet waar alle features staan, of wélke features jouw smartphone precies heeft. Footej Camera zorgt ervoor dat alle features gemakkelijk terug te vinden zijn in een overzichtelijke  schil. Je kunt de app dan ook zien als een extensie van je originele camera-app.

Wanneer je Footej Camera toegang geeft tot je bestanden en camera, zie je dat de applicatie een eigen menu met zich meebrengt. Rechtsboven vind je de keuzeknop, waar je kunt kiezen om een foto of video te schieten, de galerij wilt bekijken of kunt overstappen op de premium-versie, waarover later meer. In het instellingenmenu rechtsonder staan alle features van je Android-toestel gesorteerd op: ‘Algemeen, Foto en Video’. Zo verander je bijvoorbeeld niet per ongeluk de video-instellingen in plaats van de foto-instellingen.

In het hoofdscherm van Footej Camera zie je buiten het camerabeeld ook de sluittijd en ISO-waarde. Wanneer je op de drie bolletjes onderin drukt, verschijnt een overzichtelijk mini-scherm. Hierin kun je de cameramodus, belichting, timer en grid aanpassen. Bij het schieten van een foto kun je zelf  de focus en belichting bepalen.  De focus verleg je door met je vinger op het scherm te tikken. Wil je de belichting aanpassen dan schuif je, nadat je de focus vastgesteld  hebt, met je vinger naar het punt waar de belichting volgens jou het beste is.

Alhoewel de gratis variant veel toffe features biedt  zoals een gif-animator en de optie om in slow motion op te nemen, is de betaalde versie ook interessant. Hiermee kun je foto’s en gifjes in betere kwaliteit opslaan, een foto histogram maken en nog veel meer.

Footej Camera downloaden

Footej Camera is gratis te downloaden via onderstaande link. De premium-versie vind je in het instellingenmenu en kost 1,89 euro. De applicatie vereist 2,5MB aan vrije opslagruimte en werkt op Android 5.0 of hoger.

Download Footej Camera in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu