Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Forest helpt je met geconcentreerd blijven tijdens je werk

Rick van der Veer
24 januari 2017, 19:24
2 min leestijd
Forest helpt je met geconcentreerd blijven tijdens je werk

Forest helpt je om geconcentreerd te blijven door het planten van digitale boompjes. Hoe langer je geconcentreerd blijft, hoe meer bomen er in jouw bos verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Blijf geconcentreerd met Forest

Iedereen die zijn smartphone veel gebruikt, raakt er wel eens door afgeleid. In situaties waarin je eigenlijk moet werken of studeren, ben je toch geneigd je smartphone te pakken op het moment dat je een WhatsApp-bericht of Snapchat binnenkrijgt.

Forest helpt je om te gaan met afleidingen door je te belonen op het moment dat je geconcentreerd blijft. Door een boompje te planten en vooraf een tijdslimiet in te stellen, moet je gedurende die tijd je smartphone met rust laten. Doe je dit met succes, dan voeg je je een volgroeide boom toe aan je bos. Open je iets anders in de tussentijd? Dan sterft je boom en moet je opnieuw beginnen.

Op het moment dat je boompjes in leven blijven en je bos uitbreidt, verdien je gouden muntjes. Met deze muntjes kun je nieuwe soorten boompjes kopen, waardoor je bos na verloop van tijd steeds gevarieerder wordt. Zo kun je een octopus-vormige boom vrijspelen of een boompje met een kattenhoofd.

De app kan je na een tijdje interessante statistieken tonen. Iedere sessie waarbij je een boompje plant kun je namelijk een label geven, waarna je na verloop van tijd een interessant overzicht krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld zien of je vaker tijdens studie, werk of gamen afgeleid raakt van wat je eigenlijk moet doen en waar je juist goed op kunt focussen.

Forest downloaden

Forest is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.2 of hoger nodig. Met een in-app aankoop van 0,99 euro kun je je vooruitgang in de cloud opslaan en verdwijnen advertenties uit de app.

Download Forest in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu