De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fortnite voor Android-smartphones ondersteunt nu ook controllers

Thomas Haenen
29 januari 2019, 11:44
2 min leestijd
Fortnite voor Android-smartphones ondersteunt nu ook controllers

Goed nieuws voor fanatieke Fortnite-fans: de populaire game ondersteunt nu ook controllers voor smartphonespelers. De gratis Fortnite 7.30-update voegt de ondersteuning toe.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite controller-ondersteuning beschikbaar op mobiel

Fortnite-versie 7.30 rolt vanaf nu wereldwijd uit en voegt een langverwachte feature toe. Ook op mobiel ondersteunt de game nu controllers. Dat betekent dat je een bluetooth-controller aan je Android-toestel kunt koppelen om Fortnite te spelen.

Ontwikkelaar Epic Games heeft niet aangegeven of spelers met controller alleen maar onderling kunnen spelen, of ook touchscreenspelers tegen komen. In theorie mik je namelijk veel preciezer met een controller en heb je dus een groot voordeel.

Fortnite controller-ondersteuning Android

Op Android-smartphones wordt vrijwel elke controller met bluetooth ondersteund. Je hebt dus niet een controller specifiek voor smartphones nodig; als je thuis nog een PlayStation 4-controller hebt liggen, kun je die ook op je smartphone aansluiten om Fortnite te spelen. Voor iOS-gebruikers is de ondersteuning iets beperkter: alleen MFi-controllers die door Apple zijn goedgekeurd werken met de iPhone of iPad.

Chiller Grenade en Solid Gold-modus

Daarnaast voegt de update een nieuw wapen toe, de Chiller Grenade. Als je vijanden worden geraakt door deze granaat, zullen ze enkele seconden rond glijden en moeilijker stil staan. Ook is de Solid Gold-modus tijdelijk weer beschikbaar. In deze modus duiken alleen Legendary-wapens op en verzamel je sneller materialen. Er zijn verder kleine verbeteringen en aanpassingen gemaakt aan de interface, de Playground-modus en gameplay.

Tot slot ondersteunt Fortnite nu een framerate van 60 frames per seconde op een handjevol Android-toestellen. Dat betekent dat het beeld er op deze smartphones net wat soepeler uit ziet. Het gaat vooralsnog slechts om drie toestellen: de Honor View 20, Huawei Mate 20 X en de Amerikaanse versie van de Galaxy Note 9. Alleen het eerste toestel wordt in Nederland verkocht.

Fortnite is gratis, maar niet in de Play Store te vinden. In plaats daarvan moet je het installatiebestand downloaden via de website van Epic Games. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden. De nieuwe update wordt vanaf vandaag uitgerold.

Download Fortnite bij Epic Games (gratis)

Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu