De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo download, installeer en speel je Fortnite voor Android

Erwin Vogelaar
13 augustus 2018, 9:13
2 min leestijd
Zo download, installeer en speel je Fortnite voor Android

Fortnite downloaden en spelen op je Android-smartphone? Dat is niet zo simpel als op de downloadknop in de Play Store tikken. We leggen uit hoe het wel werkt.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite downloaden en spelen op Android

Populaire game Fortnite staat niet in de Play Store. Maker Epic Games slaat Googles winkel over, om zo meer geld te verdienen aan in-app-aankopen. Daardoor is het voor spelers lastiger om de game te vinden, maar wij leggen uit hoe het allemaal werkt.

Schrijf je in voor de bèta

Allereerst moet je weten dat de game nog in bèta is. Dat betekent niet alleen dat Fortnite op Android nog niet helemaal soepel draait, maar ook dat je een uitnodiging nodig hebt om de game te spelen.

Om je in te schrijven voor de bèta ga je naar deze website en klik je op de ‘sign up for email invite’ knop. De bèta werkt op dit moment op de volgende toestellen:

Downloaden van de launcher

Om Fortnite te installeren, moet je eerst de launcher downloaden. Zodra je toegang krijgt tot de game, krijg je van Epic Games een link naar de launcher in een e-mail. Deze launcher installeert de game.

Je hoeft echter niet op de e-mail te wachten. Je kunt ook naar deze website op je Android-toestel gaan, waarna je tikt je op ‘Get started’ en vervolgens op ‘download’. Het gedownloade apk-bestand open je, waarna je op ‘Installeren’ tikt.

Je moet de launcher toegang tot je opslag geven om de game te installeren. Tevens moet je toegang geven voor het installeren van onbekende apps. Krijg je een melding, tik dan op ‘Instellingen’ en haal het schakelaartje over bij ‘Toestaan van deze bron’. Tik vervolgens op de terugknop en nogmaals op ‘installeren’.

fortnite downloaden

Downloaden van de game

Vervolgens begint de game te downloaden. Dat kan even duren, want Fortnite is 1,88GB groot. Zorg dus dat je de app enkel downloadt als je verbonden bent met wifi.

Na het installeren van de game, kun je Fortnite helaas alleen spelen als je toegang hebt gekregen van Epic Games. Dat betekent dat je moet wachten op de e-mail met de officiële uitnodiging.

Fortnite en de Play Store

Door deze actie van Epic Games begint Google wel actie te ondernemen tegen nep-games in de Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu