Fortnite-update voegt voice chat-ondersteuning voor Android toe

Thomas Haenen
6 september 2018, 16:44
2 min leestijd
Fortnite-update voegt voice chat-ondersteuning voor Android toe

Versie 5.40 van Fortnite is nu beschikbaar voor Android-smartphones. Deze update voegt de nieuwe ‘Getaway’-modus toe als onderdeel van het High Stakes-evenement en biedt ondersteuning voor Voice Chat.

Fortnite Voice Chat-update voor Android rolt uit

Tactisch overleggen met je vrienden terwijl je Fortnite speelt kan vanaf nu eindelijk ook op Android. Ontwikkelaar Epic Games heeft VoIP-ondersteuning toegevoegd aan versie 5.40 van de game, zo blijkt uit een changelog. Tevens zijn er verbeteringen doorgevoerd om het geluid van de game beter en consistenter te laten klinken.

Daarnaast introduceert Epic een compleet nieuwe modus voor de game: ‘Getaway’. Deze modus is slechts tijdelijk beschikbaar, en onderdeel van het High Stakes-evenement dat op dit moment loopt. Zie Getaway als een bankroof. Vier kluizen zijn gedropt op willekeurige plekken rond het eiland. In de kluis zit een kostbare juweel, die je met een team van vier als eerste moet zien te bemachtigen.

Eén speler probeert de kluis te kraken, terwijl de rest hem zo lang mogelijk verdedigt. Heb je de juweel, dan is het zaak om zo snel mogelijk een busje te vinden en weg te vluchten. Er zijn daarnaast verschillende andere uitdagingen toegevoegd gerelateerd aan het evenement, alsmede enkele ‘Wild Card’-skins die je ontgrendelt door te spelen. Ook nieuw is de Grappler, een wapen waarmee je je veel sneller over het eiland beweegt.

→ Check ook de Fortnite voor Android review

Ook niet onbelangrijk: Epic heeft met deze update ondersteuning toegevoegd voor een handjevol nieuwe Android-smartphones. Verschillende toestellen van Motorola, HTC en Sony zouden nu ook worden ondersteund, al is onduidelijk om welke toestellen het precies gaat.

Download Fortnite voor Android

Fortnite is niet in de Play Store te vinden. De app wordt dan ook automatisch bijgewerkt zodra je hem opent. Wil je de game spelen op jouw smartphone, volg dan onze instructies voor het downloaden en installeren van Fortnite op Android.

Lees ook: Fortnite niet in de Play Store plaatsen is onnodig gevaarlijk

Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu