Fotofilter-app Picplz verdwijnt op 3 juli

Redactie
3 juni 2012, 9:48
1 min leestijd
Fotofilter-app Picplz verdwijnt op 3 juli
picplz

Ooit was het een mateloos populair alternatief voor Instagram. Maar Picplz heeft toch de strijd met Instagram niet kunnen winnen. Picplz had als voordeel dat er vanaf het begin zowel een iPhone- als een Android-app beschikbaar was. Daardoor trok de dienst behoorlijk wat gebruikers. Maar de afgelopen maanden veranderde er veel: de Android-app van Instagram bleek in een paar dagen miljoenen gebruikers te trekken, Instagram werd overgenomen door Facebook en als klap op de vuurpijl bracht Facebook ook nog een eigen fotofilterapp met de naam Camera uit. Picplz ziet geen toekomst en trekt op 3 juli de stekker uit de fotodienst.

Een officiële verklaring geeft Mixed Media Labs, het bedrijf achter Picplz, overigens niet. Het enige wat ze zeggen is dat ze met nieuwe projecten bezig willen gaan. Het verdwijnen van Picplz is opmerkelijk, omdat ze alle tijd hebben gehad om een trouwe fanbase op te bouwen, in de tijd dat er nog geen Android-app van Instagram was. Maar blijkbaar waren die fans niet zo trouw dat ze na het verschijnen van de Instagram-app Picplz bleven gebruiken. We kunnen slechts gissen.

Lees verder na de advertentie.

picplz voorbeeld

Vanaf 3 juli 2012 zullen alle foto’s en gebruikersaccounts verdwijnen, dus het is zaak om vóór die tijd alle foto’s te downloaden. Dat kan een behoorlijk karwei zijn als je in de loop van de tijd veel foto’s hebt gemaakt. Elke foto moet handmatig aangeklikt en gedownload worden. Heb je je foto’s laten doorplaatsen naar andere diensten zoals Facebook, dan kan dat een hoop werk besparen.

Meer info: blogposting Picplz

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu